Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 153

Tema: Auti

Hybrid View

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znate gdje su najveći zahebi u tom mjerenju potrošnje? To što bi za pravu situaciju svaki takav auto trebala voziti ISTA osoba u ISTIM uvjetima. Nit dva čovjeka isto voze, nit voze iste rute.

Moj Wrangler troši jako puno. Ne zato što sam po sebi troši puno, nego najviše zato što imam vrlo kratke rute, u kojima se motor ne stigne dobro zagrijat, pa je većinu vremena na automatskom čoku. Dakle i ja pređem, recimo, 1000 km po gradu isto kao i netko drugi s istim autom (dapače, čak i s MOJIM autom), ali ako nema kratke rute nego tih 1000 složi putujući od Samobora do Dugog Sela, potrošnja će mu bit osjetno manja. A i jedan i drugi vozimo 1000 km, šaltamo na mrvicu iznad 2000 okretaja, ne jurcamo itd.

Konkretni primjer, prošlot tankanje mi je bila potrošnja 17,7 litara (zato jer je toplo, inače bi bila preko 20). Sad mi je bila nešto iznad 14. Zašto? Jer sam imao par poteza Dubrava - Jankomir i natrag. A prije samo od doma na posao i natrag. Ista benzinska pumpa, ista ruka za volanom, sve isto samo druga ruta. I 4 litre razlike...
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil Pregledaj post

Moj Wrangler troši jako puno. Ne zato što sam po sebi troši puno, nego najviše zato što imam vrlo kratke rute, u kojima se motor ne stigne dobro zagrijat, pa je većinu vremena na automatskom čoku. Dakle i ja pređem, recimo, 1000 km po gradu isto kao i netko drugi s istim autom (dapače, čak i s MOJIM autom), ali ako nema kratke rute nego tih 1000 složi putujući od Samobora do Dugog Sela, potrošnja će mu bit osjetno manja. A i jedan i drugi vozimo 1000 km, šaltamo na mrvicu iznad 2000 okretaja, ne jurcamo itd.

Konkretni primjer, prošlot tankanje mi je bila potrošnja 17,7 litara (zato jer je toplo, inače bi bila preko 20). Sad mi je bila nešto iznad 14. Zašto? Jer sam imao par poteza Dubrava - Jankomir i natrag. A prije samo od doma na posao i natrag. Ista benzinska pumpa, ista ruka za volanom, sve isto samo druga ruta. I 4 litre razlike...
    Potpis..
    Meni je prosječna 18L ako je dobre volje; još veći zajeb od kratkih relacija je automatski mjenjač
    I ja sam primjetio; po gradu ne ide ispod 20L, više oko 22, a čim potegnem neku dužu relaciju (npr Rijeka - Poreč - Rijeka = cca 160 km, potrošnja je 15-17L. A ako podesim kickdown da mijenja na manjim okretajima, onda je više na 15 L..

Super-forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Iphone 3G
    Operater
    t-com & tomato
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Još 3-4 mj. vozim Ford Fiestu sport ('95), a onda kupujem novu Fabiu RS can't wait...Stara vozi Seat Ibizu ('05), a stari Opel Astru ('98)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Stari auti?
    By Worf in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 27-02-2011, 22:54
  2. novi auti za politicare
    By coma_zgb in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 33
    Posljednji post: 23-10-2005, 02:58
  3. americki Vs. europski auti - velike fotke
    By tomo in forum Mobil Internet c@fé