Znate što..
Ja sam sklon povjerovati da nitko nije kriv (naravno, ako nije direkno fizički uzrokovao oštećenje). Zašto? Zato jer se i meni dogodila slična situacija: žena kupila telefon, nov, potpuno, apsolutno, 100% ispravan. Nakon par dana (5) me zove i kaže da joj mobitel ne puni. I sad šta napraviti u takvom slučaju? Da ne govorim da sam joj mobitel napunio sat vremena prije prodaje i predao u ruke, znači 100% je radio kod mene. Sad - ne znam što je kod nje bilo, činila se poštena i da nebi zeznula, ali vjerojatno ju je počelo svrbiti (ili ju je netko oprao) što je dala toliko i toliko novca za mobitel pa se pokajala..
Jolie ima pravo; glupo je zauzimati strane, a niti mi nismo arbitri u ovom slučaju jer ne znamo okolnosti susreta i samog čina kupoprodaje (rekla/kazala). NO, kako god, ovdje subjektivno moram stati na stranu El Niňa jer znam kako je kad te netko napadne iz vedra neba.
P.S: ima jedna regula u pravu; "Periculum est emptoris", odnosno - rizik pada na kupca. Time je i ovdje sve rečeno, posebno ako se zna da kupac stvar nije provjerio i da je prošao određeni vremenski period od kupnje do reklamacije, a kupac je znao da garancije nema.
IMO, Ad acta.

Bookmarks