Evo vam ugovor o kupoprodaji, pa si to malo pogledajte

A meni je zanimljiv ovaj članak;

Skriveni nedostaci

Članak 404.

(1) Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

(2) Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

(3) Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.

(4) Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.
Ako Bossu212 mobitel nije pao na pod i ako nije došlo do mehaničkog oštećenja za koje on odgovara, mislim da čak i da je detaljno pregedao mobitel da ne bi primjetio kvar, odnosno da ne bi tada ni postojao. Znači, ako su ispunjene prije navedene pretpostavke (a da li je to istina, može se utvrditi odnošenjem mobitela na servis i upitom da li je do kvara došlo mehaničkim oštećenjem), kvar očito spada po 'skrivene nedostatke' i El Nino je kriv, a Boss ima pravo tražiti:1)novi p990 ili 2)otklanjanje kvara ili 3)zahtjevati sniženje cijene ili 4)raskinuti ugovor, a povrh toga i naknadu štete.

Toliko sa pravnog stajališta, mislim da na forumu ima još nekoliko kolega, pa neka me isprave ako sam u krivu