kupiš par takvih i spojiš.. Može se i tako.
kupiš par takvih i spojiš.. Može se i tako.
kupi kabel na metar ak mozes, ja sam u vz prije godinu dana kupil neki kabel,neznam koji, za 1,10 ili 1,20 kn/m(a za te pare je sigurno neki zakura*),njega 70 metri i umrezen sam s frendom u zgradi i sve dela ko vurica a lan nam je 10/100 ,kopiram dvd iz njegovog dvdroma za nekih 4,5 min,tak da sam super zadovoljan,i igre nam dobro rade,ne napucas grafiku na max i dela ko da igras solo. Zakljucak: 70 m kura* kabla za kunu po metru radi super
EDIT: i kupis si odma dve parice(stekere) nebre biti iznad 10 kn i velis tipu da ti slizi,al za komp-komp vezu (drukce je nego komp-hub veza)
e ovako treba ti 2. racunala sa mreznom karticom i kabel.
Kabel ti treba crossover (UTP kabel sa 8 zica) i RJ45 konektori. Crossover kabel mozes kupiti vec napravljeni ili otici u neku trgovinu (elektronike) da ti ga naprave. Ako ga zelis sam raditi trebaju ti kljesta za RJ45 konektore i 2. RJ45 konektora.... evo kako ti ide raspored zica:
http://www.netspec.com/helpdesk/wiredoc.html
Ne preporuca se uzimati kabel veci od 100m jer solazi do velikih gubitaka (meni s 25m sve 5).
E kad si racunala spojio pokrenes network setup wizard i napravis Local Area Connection (pod istom workgrupom). Provjeris da ti se ne podudaraju IP adrese na oba racunala i to bi trebalo biti to.
Bookmarks