E sad...ja ne znam odakle vam ideja da su se u Osijeku ti alternatini operateri razmahali???
vjerovatno ste do tog zakljucka dosli citajuci o "uspijesima" Optime?
e,pa ipak nije sve tako sjajno...
Optima,koliko god se hvalila,ipak je u Osijeku sa svojom infrastrukturom dostupna tek na prostoru uzeg centra i u ponekim kvartovima. Puno je veci dio grada(da prigradska naselja i ne spominjem) u kojima nije dostupan njihov ADSL. Traffic je,kao i u cijeloj RH,gdije god je dostupan T-com tu je i optimin traffic,po tome Osijek nije u nikakvoj prednosti ista situacija je i sa telefonom...jer nemaju svoju infrastrukturu nego koriste t-comovu(tj NASU).
Postavili su antene za WIMAX,ali to je u startu preskupa usluga,a dostupna je i u jos nekim gradovima,pa ni tu Osijek nije u prednosti...
A koliko je meni poznato Optima je jedini alternativni ISP u osijeku(uz kabelski DCM)...a mobilni operateri su manje-vise svuda jednako dostupni,pa mogu tvrditi da je ovdije situacija u najmanju ruku ista kao i ostatku Hrvatske,ako ne i gora.
Ne dajte se prevariti novinskim natpisima.
Ipak je ZG grad sa najvise operatera,i pocetna tocka "osvajanja" HR trzista svim firmama koje nesto ozbiljnijew planiraju!

Odgovori uz citat
Bookmarks