sta maloljetnici u hrv nemogu otvoriti vlastiti racun?
Zanima me dal je moguce da mi roditelji(znaci meni, maloljetniku), otvore racun u banci, i da preko tog racuna mogo onako poslovat, pristupiti internet bankarstvu, placat racune i ta sranja?
Pozdrav
sta maloljetnici u hrv nemogu otvoriti vlastiti racun?
It's nice to be important, but it's more important to be nice
iako nikada nisam imao osobni bankovni racun u hrv, milsim da mozes otvorit svoj racun bez roditelja i obavljat transakcije itd.
no bolje da to netko potvrdi... sta nemas banku u blizini ili broj telefona da provjeris ?
It's nice to be important, but it's more important to be nice
mislim da ne....ovisi o banci. probaj u privrednoj banci, al ne vjerujem za internet bankarstvo...ti moras odgovarat za svoje postupke, a kao maloljetnik to ne mozes..pitaj
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Moras imati stalna primanja, tj. biti zaposlen da bi mogao otvoriti tekuci racun
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Možeš otvoriti tekući i žiro račun sam, a za devizni ti treba punomoć ako nemaš 18. Nemoraš imati stalna primanja. Možeš koristiti net bankarstvo i sve slične usluge. Prijedlog: www.rba.hr i www.erstebank.hr
Dominik says (20:07):
otišao sa starom i s njom tamo neke papire morao potpisivati i da li mi Maestro karticu
i to je to
Prijatelj, ima godina kao ja..
Za tekuci racun neznam , a ja imam ziro racun na svoje ime.
ja imam tekući... mislim da se može otvoriti ako nemaš 18 god. i nema veze jel imaš primanja ili ne, jer ako nemaš primanja, ne možeš u minus. to ti je jedina razlika...
možeš otvorit i tekuči i žiro u PBZ-u ja sam sa 17 ovorio bez staraca ali sad nekaj ser** da ako nemaš 18 moraš doč sa starcima i oni moraju potpisat....
A KAJ SAD TI GLEDAS�
da, tekući račun(maestro) možeš otvorit neovisno o bilo kakvim primanjima, to ti je jedna vrsta nekadašnje "štedne knjižice". pošto ne možeš u minus, ne treba ti nikakvo potpisivanje i zeleno svjetlo staraca. internet bankarstvo možeš također koristit, u pbz-u se ta usluga naplačuje 3 kn mjesečno. nemaš token, kao na zabi, nego jednokratna lozinka. ne možeš ga zlouporabit, jer ne možeš u minus. dakle, samo ako imaš novaca na računu. dnevni limit na bankomatu ti je 5000 kn, na internet bankarstvu 1000 kn.
Mislim da bez osobne iskaznice sigurno ne možeš ništa.
Ali možeš da ti roditelj kao skrbnik otvori račun i ti taj račun koristiš
a skrbnik garantira za tebe!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
nemoreš ni žiro ni tekući otvoriti ja sam probao ipak treba staria osoba jer je meni za klub kad mi dava pare za treninge pa sam trebao otvoriti!
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
Pa sa 16 koliko ja znam obavezno je vadenje osobne iskaznice,a i netreba ti punomoc staraca ni u jednoj banci za otvaranje racuna bilo ziro bilo tekuceg,samo nemas pogodnosti kao recimo starci ili zaposleni ljudi koji primaju placu redovno na tekuci i to ti je to,znacio koliko si uplatis na racun toliko mozes dic i to je to.
B-boy for life and beyond that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mogu u PBZ-u il u slavonskoj onda otvorit?
mozes u pbz-u otvoriti.. ne treba ti nitko samo osobna.. ja sam ju imao prije svog 18-og rodjendana.
Sex with goats isn't wrong. It's just baaaaaaaaad!
Pbz, nema beda za godine za otvoriti, nisam ziher dal mozes uzeti net. Ja imam kod njih uslugu 365@NET + optimaNET i telefonsko bankarstvo. Za 365@NET dobijes token, nema limita. Preko toga placam sve racune i sve ostalo![]()
![]()
![]()
![]()
Evo UPRAVO mi je od njih dosao mail da mi je jedna transakcija od prije 2 dana izvrsena izvrsena![]()
![]()
...posto si maloljetan, mozes imati samo pbz net lite ,tak da samo mos provjeravat stanje racuna, ne mozes obavljat transakcije.
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
Bookmarks