Evo ja sam malo pokušavao i uspio podići samo neke elfove, evo i kako:
Prvo je potrebno patchovati telefon sa 3-4 patcha koja se mogu naci na siemensmania.com (najbolje downloadovati kompletan elfpack 2.0 u sekciji patch). Ukoliko za neke telefone nema elfpack-a treba skinuti (i instalirati) slijedeće patchove: Elfloader20, Keyhook, Bigfunctionlibraryfull, Audiohook i fread32-fwrite32.
U disku 0: (data) napraviti folder Zbin mada je i to najbolje u kompletu skinuti sa siemensmanie, jer se i unutar Zbin-a trebaju kreirati neki folderi. E ja bih sve ovo okačio pa da se lijepo može odavdje direktno skinuti,ali ne mogu.
Dalje, elfove skinute sa siemensmanie (ili odnekle drugo) kopirati u folder Zbin ili u odgovarajući unutar Zbin-a.
Napomena je da kad skinete neki elf i stavite ga u odgovarajući direktorijum (Zbin ili neki drugi unutar njega) mora se izmijeniti i fajl pod nazivom extension.cfg koji se nalazi u Zbin/etc. Kod svagog elfa pise i na koji nacin se mijenja extension (otvori se notepadom i dodaju odgovarajuće komande vezane za elf).
Eto to je ukratko uputstvo za rukovanje elfima.
Nego pitanje za šljaku, jesi li uspio pokrenuti sve elfove i kako? Ja samo neke i to mp3 player (stvarno pušta mp3!!!), cpumon (kao task manager-prati iskorištenje mobovog cpu-a), windows (daje pregled svih diskova na telefonu u stilu win-a) i ted (kao notepad za mob). Ne uspijeva mi nikako Sega i Gameboy emulator niti nintendo emulator.