ja imam c81 kao i ti i presa sam sa tele na vip. sam sam ga odkodirao ka sta vidis i radi savrseno. tako da ti 100% sigurno mogu reci da tele nema nikakve "cake". nikakvo brendiranje kao vodafon ili slicno nije u pitanju. sigurno je stvar nekih postavki na mobitelu ili slicno. probaj formatirati i staviti novi softwer, ako ne pomogne onda ti je problem u kontaktima izmedju kartice i mob. nije uopce bitno sto si probao sa vipo i t-mobile jer nemaju iste cipove tako da moze biti u pitanju problem kontakta sima i mob ali ja mislim da nije stvar ni toga jer onda bi gresku na kartici izbacilo neovisno o slanju poruka. izbacilo nakon nekog vremena neovisno o icemu. tebi greska najcesce izleti nakon rada sa porukama tj. koristenja broja centra za poruke mreze koje koristis. dakle moje misljenje je da postavke mob nisu u redu i trebalo bi pomoci formatiranje i stavljanje novog soft na cisto. neznam kad se radi update softwera dali postavke starog ostaju memorirane zbog toga spominjem format ali nikad ga nisam radio na mob pa neznam. uglavnom malo se igraj s tim to se da rjesit