Alex pa zar ti imaš opće dostupno OptiDSL?
Alex pa zar ti imaš opće dostupno OptiDSL?
Imam ZyXEL-ov P600 WLAN i planiram uzeti samo promet od Optime - koliko procedura otprilike traje i mora li zahtjev podnositi vlasnik priključka (otac) ili mogu ja sam? I hoće li moj router raditi? Dakle samo mijenjam username novi i pass koji dobijem od Optime ili? Ako može pojašnjenje...
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
kaj se tiče procedure...na koga glasi telefon taj treba dati preslik osobne i popuniti zahtjev za traffic koji se nalazi na stranici od optime...mnogo puta sam detaljno napisao kako se to radi...malo prolistaj
Uglavnom neće trebati apsolutni ništa trbati mjenjati osim nove lozinke i imena...brzinu ćeš plaćati t-comu a promet Optimi...a budući da imaš wlan a nisam upoznat sa time dali se kaj treba dodatno namjestiti u njemu...uglavnom kod običnog modema (žičanog) ništa se ne mjenja...on nema veze sa konekcijom,tj.davaocem usluge...
Sve dok imaš liniju od T-com, a promet od Optime tvoju router će raditi. Optima za svoje linkove koristi Annex A protokol, a T-com Annex B. Tvoj uređaj je Annex B, i radi na linijama T-com-a.
Procedura traje manje od mjesec dana. U routeru mijenjaš samo korisničko ime i lozinku, ostalo ostaje sve isto.
Vlasnik priključka, koliko ja znam, uvijek podnosi zahtjev za bilo koju promjenu po predmetnom priključku, jer se traži preslika osobne iskaznice vlasnika priključka.
U bežičnoj (WiFi) konekciji ne treba ništa mijenjat. Router uspostavlja konekciju žično, a bežični signal prenosi unutar sebe, i koristi prije podešene postavke (SSID, kanal, enkripcija itd...).
Bookmarks