Izvorno postao
Nisde Osijek
Moja mila i draga gospodo koja kao i ja volite surf net-om!
Optima je što se tiće cijene dala dobru ideju, srazmjer cijene i dobivene usluge, kada bi funkcionirala je OK, ali ne FUNKCIONIRA!
Krivi su oni gospodo Optima, ovaj put je HT u ovoj priči samo posmatrač.
Naime, HT drugim operaterima nudi po jedinstvenoj cijeni određenoj od strane Agencije za Telekomunikacije RH uslugu pristupa svojoj infrastrukturi i kapacitetima. Jednostavno, koliko platiš, toliko bandwight kapaciteta dobiješ sa njihove mreže.
Optima je zakupila određene kapacitet, on je fizički ograničen i iznos mu je statičan.
U slučaju preopterečenja brojem korisnika protočnost se održava smanjenjem veličine bandwighta istim korisnicima i to do trenutka potpunog začepljenja istog kada će i stati, tj. potpuno će nestati, a nažalost ako ne prekinu s prodajom paketa to je neminovno.
Po mojim provjerenim informacijama HT im a sukladno važečim propisima može otvoriti propusnost još eventualno cca. 20% i to je max.
Nažalost i to je u ovom trenutku već premalo a kriv je samo OPTIMA TELEKOM!!!
Riješenje je samo odustati od iste usluge i to odmah, gospoda iz Optime kažu da će se morati platiti cijela usluga ali ako im se pročita važeći pravilnik vidis se da to ne stoji.
Plaća se samo izvršena usluga o to sazmjerno kvaliteti iste.
Bookmarks