= Citat = Izvorno postao Arabarran Pregledaj post
Svidjeli su mi se sony h7 i h9,onako lijepo izgledaju i karakteristike im nisu lose jedino me muci kod njih sto ne podrzavaju zapis u RAW formatu i baterije.
Nekako su mi AA baterije prakticnije,pogotovo kad se ide negdje na duze vrijeme di bas i nema struje.
Oba imaju USB 2.0 dok oly nema (USB1.1 ) i to mi je bas glupo i totalno van standarda.Kao,dali smo vam 18× zoom sta sad još morate i podatke brzo prebacivati!!
Uglavnom to bih ja uzeo na vise rata tako da razlika od 300kn i nije toliko zamjetna!
Sta mislite jel' bolji h9 ili sp 550?
U ovoj temi ima prilican broj dvojbi.

Najprije da riejsimo onu DSLR ili ultra zoom.

DSLR modeli digitalnih foto aparata nedvojbeno imju veliki broj prednosti naspram svih ostalih, kojoj god oni klasi pripadali. Ipak u necemu gube (naravno pod uvjetom da je navedena karakteristika potencijalnome korisniku bitna). Pa tako ako korisnik iz bilo kojega razloga trazi aparat sto manjih dimenzija ili sto manji masom, tada SLR klasa definitivno nece biti mjesto gdje ce traziti model ta sebe. Istina je da je trend u foto industriji izrada i distribucija sve manjih i manji modle DSLR aprata, ali su oni (pogotovo uzevsi i opremu u obzir( i dalje znatno veci i tezi od bilo kojega ultra zoom modela.

Tako je moje osobno misljenje, da bi s obzirom na vas hobi, bilo vjerojatno uputnije kupiti nekoga od ultra zoom modela, koje uzimate u obzir.

STo se zastite za kuciste SP 550 modela tice pogledajte ovo:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=41955

Sam nedostatak USB 2.0 sucelja ili Firewire sucelja jest besmislica i glupost u danasnje vrijeme, ali ne predstavlja veliki problem pri koristenju sa aparatom. USB i firewire card readeri su danas doista jeftini i za 10 ak eura se da kupiti vrlo dobar univerzalni 15 u 1 card reader koji prima gotovo sve trenutno aktualne modele memorijskih kartica. Sam card reader vrlo je malih dimenzija i moze se uvijek nositi u torbici uz aparat, tako da je uvijek dostupan korisniku, te tako anulira ovaj nedostatak USB 2.0 sucelja.

H9 - SP 550...prilicno teska usporedba s obzirom na cinjenicu da oba modela i nisu tako dugo na trzistu pa je pravi feedback korisnika jos prilicno slab, ali da ja danas biram odlucio bi se za model H9.

Jedina prednost koju SP 550 u odnosu na H9 ima jest nesto veci raspon objektiva (18x naspram 15x kod modela H9), sto na tim zarisnim duljinama kojima raspolazu ova dva aparata definitivno nije znatna prednost i sto se energijom za rad opskrbljava iz AA baterija koje su bolje rijesenje, jer su jeftinije i dostupnije. Sve je ostalo na strani Sonyja, a po mome osudu (ovo je subjektivan zakljucak) cak i dizajn i ergonomija aparata.