Nakon sto me dovoljno nazivcirao joystick koji je poceo malo stekati u neke strane, odlucio sam rastaviti mobitel kako bi ga ocistio iznutra. Usput sam evo i poslikao par slika.
Potreban materijal:
- TORX-6 sarafciger
- krizni sarafciger (manji)
- ravni sarafciger (za podizanje raznih plasticnih dijelova)
- pinceta (opcionalno, ali dobro dodje)
- stapici za uho, za ciscenje
- ja sam takodjer koristio i neki AJAX za prati stakla i ljekarski alkohol
Pocetna pozicija: izvaditi bateriju, SIM karticu i MS karticu ako je imate.
Prvo treba ukloniti dva krizna vijka u sredini mobitela, oznacena na slici dolje.
Zatim prstom pazljivo podignuti plastiku kucista oko digitalca.
Kod gornjeg dijela mozda ce zatrebati pomoc manjeg sarafcigera.
Ovako izgleda kad se skine ta plastika:
Zatim treba ukloniti 4 TORX-6 sarafa. Nakon toga se "masinerija" mobitela moze lako izvaditi. Krenite sa lijeve strane (kad je mobitel okrenut ekranom prema dolje), jer ga sa desne strane drzi onaj poklopac utora za mem. karticu.
Odvojena "jezgra" mobitela.
Nakon toga treba odvojiti navedeni poklopac mem. utora. Treba ga njezno ali energicno povuci prema van (napravljen je od neke cudne plasti-gume pa nece puknuti, ali ipak oprez).
Cim odvojite prednji dio kucista, preporucam skinuti sve pripadajuce tipke i spremiti ih na sigurno, da se ne bi zagubile kasnije.
Po zelji mozete odvojiti numericki dio tipkovnice, da ne smeta.
Odvojen numericki dio.
Dio sa joystickom i okolnim tipkama treba malo zadici pomocu sarafcigera.
Odvojen joystick, sprijeda i straga. Ovdje se takodjer vidi ona legendarna membrana koja kao stiti da ne ulazi prasina (ova ljubicasta guma sa zadnje strane).
U svrhu ciscenja joysticka (tj. kapice za joystick), membranu odvojiti od plasticnog okvira.
Evo i taj nesretni joystick.
I to je to. Dotud sam ja stigao, tj. dotud mi je trebalo.
Sastavljanje naravno ide istim postupkom ali u obrnutom smjeru.
EDIT: slike prebacene na imageshack. Nadam se da je redoslijed jos uvijek u redu.![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks