Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    E70, E61i, E90
    Operater
    098 & 095
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

E70 moj review

Svaku godinu i pol otprilike kupujem novi mobitel. Prednost imaju što kompliciraniji i mobiteli sa što više opcija i mogućnosti. Do ovog moba imao sam p910 dakle isto symbian ali uiq koji je bio dosta jednostavn i lako ga se koristilo te sve moje zaključke i činjenice vezane uz software vezat ću uz p910. Fotoaparat i video vezat ću uz k750 koji je u mojem posjedu također, te 6280 kojeg sam bio prodao. Slike su vezane uz portal gsmarena. Ali, ukoliko bude potrebno staviti ću i neke svoje.

Paket :
    Telefon
    Handsfree ( samo jedna slušalica)
    64mb kartica
    Punjač ( klasični nije onaj tanki kao na 6280 )
    USB kabel
    Manual + cd

POkušat ću kroz nekoliko topica i usporedba dočarati ovaj telefon:
    • Dimenzije& dizajn:117 x 53 x 22 niti velika niti mala. U usporedbi sa p910 ova barem stane u džep, u usporedbi sa k750 div je, ali avako veliki ekran i qwerty tipkovnica traže takve dimenzije i mislim da manja nije mogla bit. Ima 127 grama (p910-150g, k750 - 99g, L6 - 86g, n70 - 126g) nije toliko teška da bi vam otpala ruke.
      Na prvi dojam kad sam ju primio bila mi je odurna i ružna. Ali kda sma stavio karticu i upalio ju i vido ekran te kad sam otvorio postala je sve ljepša i njena funkcionalnost zapravu ju uljepšava u očima korisnika.

Dat ću vam link gdje na youtube jedan krasan debeli amerikanac pokazuje kako nokia izgleda i meni je dosta pomoglo pri kupovini
      http://www.youtube.com/watch?v=7Y3pntBwYos
    • E70 ima odličan displej rezolucije 352x416. Za usporedbu 6680 i N70 je 176 X 208. Već dugo na telefonima nisam vidio tako dobar i poprilično velik ekran vidljivih dimenzija 3,7x4,2cm (barem kako kaže moje drveno mjerilo). Kada se tipkovnica otvori i ekran se zakrene, da netko ne bi pomislio na drugo..
    • QWERTY tipkovnica. Ekran nije touch screen i mislim da joj ni ne treba, odlično se snalazi po menijima. Također imao sam davno i legendarnu 5510 tako da mi nije strano pisanje po qwerty sa dvije ruke. Ali na 5510 je bilo lakše jer ako pogledate sliku od telefona kada je otvoren s objestrane se nalazi razmaknica ( ali to nije problem ) problem je što se odmah do razmaknice nalaze potvrdna i negativna tipka. Tako ako u brzini tipkanja slučajno s lijeve strane uz razmaknicu kliknete tipkicu poslat ćete nepotpuni SMS, dok s desne ćete izić iz pisanja poruke. Naravno to iziskuje navikavanje. Ostale tipke su kratkog i jasnog hoda i moguće je brzo tipkanje ( dušu dalo za ljude koji puno sms-aju i šalju mail). Da na zaboravim obje tipkovnice su lijepo osvjetljene i super izgledaju u mraku

• Vanjska tipkovnica je isto ok, Smo kad je telefon tako velik i ispod tipki je ostalo cm prostora, mogli su napravit i veće tipke.
    • Memorija. Naravno ima utor za mini SD card. S njom dolazi i mizerna kartica od 64mb. Znači obaveezno kupiti veću od 1gb vam košta ispod 200kn ( nije neka investicija). E70 ima 74mb interne memorije i dok se stavi symbian gore sa svim njegovim opcijama ostane vam nešto manje od 60mb, za one koji ne puštaju mp3 i gledaju filmove dosta je 60mb interne +64mb kartica. Kartica se umeće skidanjem poklopca od baterije. Znači ne morate gasiti telefon, samo pridržite da vam baterija ne izleti. Na p910 to se moglo raditi on fly, ovdje se to ne preporuča, ali radi

• Software i vizualno. Ako ćete ga nakrcat temama znajte da je temica od 1-1,6MB a isto tako i programi ( http://gallery.mobile9.com/c/nokia-e70-themes/1/ ). Instalacija programa se vrši iz windowsa uz potvrđivanje instalacije na telefonu, naravno morate ukinuti razne certifikate prije. Ali ljudima sa symbianom to je jasno, a drugima ti neće biti teško za napravit. Na cd-u je program nokia pc-suite, izuzetno jednostavno jednim klikom sve se napravi i ima dosta opcija. DObro je da na symbianu možete updejtat software ili kako se kaže firmware sa običin data kabelom koji je u paketu (a ne kao na BB5 platformi sa tonom muka). Software koji stavljate na symbian s60 3generacije mora biti prilagođen za 3 generaciju ( tipa N71, N72, N73, N75, N80, N91 ) ili će vam javiti da progma neće biti instaliran. Bez brige nećete ništa pokrvariti ako pokušate staviti program prilagođen za druge.
    • Ultimativni izvor softwera, firmwera i svakakvih gluposti za symbian:
    • http://www.symbian-mobile.org/
    • Brzina. Paaa, p910 je bio malo brži. Kad pišete sms sa zatvorenom tipkovnicom nekada zna zaštekat na nekom slovu na sekundicu i mislite da niste dovoljnu puta stisnuli pa stisnete još jednom i onda je previše ( no kužite što hoću reć ). prilikom otvaranja isto mu treba malo da se ekran prilagodi, ali zanimljivo isto dugo mu treba i kad pritisnete da hoćete pročitat poruku....
    • Internet i konekcija. E ovo je najveća prednost. Qwerty tipkovnica ga veže uz komunikator, a dimenzije na obični telefon. Dakle odličan business telefon. Ima wlan i 3g. Ja osobno koristim wlan, imam bežičnu mrežu podesim ju kao deafolt konekciju i spajam se na net, čitam poštu u pol muke. Narano ze zaboravite pogasiti wlan kada ste gotovi jer jako brzo pojede bateriju. Bluetooth, ic, USB je već standardno i ne isplati se pričati o tome.
    • Kamera. Nažalost imao sam prije ove nokio k750 i 6280 zato kamera neće dobiti hvalospjeve. S usporedbi sa oba modela lošija je i nema blic. Nemojte misliti da loše slika, vani na svjetlu slike su odlične. Video je 352x288 i sa zvukom naravno. Nije ograničen vremenski već kapacitetom memorije. Kad ga snimite i pustite na nokiji izgleda super jer je ekran dobar, ali na kompjuteru baš i ne. Tu jeftinija i nonsybian nokia 6280 pobjeđuje jer ima 640x480 video. Ali ipak je 2MP i nema problema sa slikama, upotrebljive su za MMS.
    • Baterija. Osim konekcija ovo joj je još jedna prednost. Ljudi se baš ne hvale sa trajanjem baterije na n80 a ovdje je suprotno. Stvarno dugo traje. Ja uz normalan rad bez wlana bez problema radim 4 dana. Inače kapaciteta je 1150mah.

• Media. Ja osobno puno slušam muziku bez slušalica i vanjski zvučnik mi je važan. 6280 je imao jako dobar, p910ok, ali ovaj ne znam da li je to moj model kada je pojačano iznad 90% krči. Znate onaj zvuk kad u autu pretjerate sa pojačivanjem muzike, e to... Te oba navedena modeal prije bila su glasnija. Ja sam si ostavio slušalice od 6280 tako da one samo za jedno uho ne želim ni spominjat kako su bezkorisne. Dakle sa boljim slušalicama super muzički telefon. Mala kritikica što nema gumb na boku za paljenje kamere, već njime se pokreće sound recorder !!! Zašto?

Muzički pleyeri i videio pleyeri su po izboru korisnika. Na gore navedenom linku ih ima puno, uživajte...

Ako imate pitanja u vezi sa E70 pitajete, jer telefon nije tako raširen kod nas i zato sam napisao ovaj review. Ja sam se dobro namučio naći ga kod nas. Imate ga u ponudi VIP-a ali možete ga uvesti i iz Italije te dobit povrat poreza, po volji.
    Nije mi dugo trebalo da se na njega priviknem, još samo da se si utuvim u glavu da nema blic i bit će savršen.
    Zadnji uredio mortal : 25-01-2007 u 12:30
    zašto da se svađam kada sam u pravu?

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odličan review!!!
    Ja sam napravio jedan dosta manji, nisam toliko spreman za postavljanje slika s neta. Evo sam se podosta namučio za postaviti Inbox i Outbox za Vip Mail.
    Prvi Symb koji ima posebne postavke za Odlazne mejlove i one koje treba primiti.
    Umorio me!
    Reci mi, jel tvoja e70 škripi? Meni nema dijela tog mobitela, da nešto ne udara, krcka, škripi... Čvršće mi zgleda napravljena 1112.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    super review...

nego, i na 6680 ti je stari, debeli punjač....

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    E70, E61i, E90
    Operater
    098 & 095
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Symbian Pregledaj post
    super review...

nego, i na 6680 ti je stari, debeli punjač....
    Mislio sam na 6280.

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobar review...

nego, jedno pitanje, kako služi onaj joystick ispod displeya, nekako mi se čini nezgodan za korištenje, jer je malen (bar se tako čini na slici)... pa daj nek neko od vas 2 vlasnika odgovori...

Druga stvar, da li bi mogli "okinuti" par fotki sa mobitelom pa ih staviti u za to pripadajući dio foruma... zanima me kakve su u usporedbi sa N70...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iphone 5
    Operater
    Vip
    Godina
    46
    Bodovi
    17.514
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.514, Nivo: 32
    Bodovi: 17.514, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odlican review!
    Mene zanima kvaliteta izrade?

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    joj škripi za poluditi,pa hebem ti takav mob..šta će mi to,kad ga primim susjede probudim...njoka jednostavno ne zna napraviti kvalitetni,a kamoli kompletni uređaj

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    LG Optimus L3 E400
    Bodovi
    7.901
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.901, Nivo: 21
    Bodovi: 7.901, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobro si to napisao
    kolko si pljunuo para za mob i di si ga kupio?
    brzina prilikom ulaska u galeriju?
    boja? (pretpostavljam srebrno-siva)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    E70, E61i, E90
    Operater
    098 & 095
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Je imam srebrno sivi model i meni ne škripi. Sa kvalitetom sam zadovoljan.

Telefon je iz Slovenije otključani model, ali mislim gdje je nabavljen da to n ema veze kako se kome potrefi.

Tražio sam ga dosta dugo po oglasniku i recimo da se jednom mjesečno pojavi po jedan i cijene su oko 2500kn.

Šaljem vam sliku od moje sobe u optimalnim uvjetima. Slikao sam ženu u malo tamnijoj sobi i čak sa noćnim modom se nije dalo izbjelit. Ali ako hoću ozbiljno slikat imam olympusa.

[img=http://img252.imageshack.us/img252/6231/250120073qd.th.jpg]

Brzina prilikom ulaska u galeriju je ok. Al kao što sam naveo živcira brzina kada stisneš da hoćeš pročitat sms i kad ga otvaraš.

Klackalica je nezgodna jer je malih dimenzija, ali odlično radi po smjerovima. I da kad smo kod nje zaboravio sam navest da kad ulaziš u poruke moraš uć sa potvrdnim od klackalice a pošto je mala malo je i nezgodno. Isto tako ako si napisao sms onda šalješ sa klackalicom odmah, dok sa lijevim gumbom treba par puta stisnut tipa jeste li sigurni

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvarno mi nije jasno zašto su vratili "deblji" punjač za taj mob... A 6280 i N70 imaju one "novije", tanje... malo "bedasto"
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    E70, E61i, E90
    Operater
    098 & 095
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Inače datum izlaska ovog telefona na tržište je prosinac 2005. dakle on je stariji od 6280

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [E70] Kratki review
    By Moby in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 24-08-2010, 15:37
  2. [3250] review, Prvi S60 3rd Edition phone u dostavi
    By Drug Mile in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 34
    Posljednji post: 21-03-2006, 21:26
  3. S65 review i MojMoby