Zanima me kako napraviti irda port koji se spaja na kopm da bi mobitel povezao sa kompjuterom. Sve koji znaju nešto o tome neka pišu
Zanima me kako napraviti irda port koji se spaja na kopm da bi mobitel povezao sa kompjuterom. Sve koji znaju nešto o tome neka pišu
sve je dobro kad se vanka svrši
Evo nekih uputa:
1. kupiš IrDA adapter(dongle ili kako ga gdje zovu) i uključi ga na COM(aka serijski) port.
2.Na računalu idi u Control panel->Add hardware manager->na popisu skrolaj do kraja i izaberi add new device-> sa ovog popisa izaberi IrDA adapters-> zatim proizvođača i model(onoga koji si kupio),izaberi na kojem će se portu koristiti i dalje se ne sjećam ali jednostavna je instalacija pa nećeš imati problema.Windowsi od 98-XP-a imaju drivere za IrDA integrirane u sebi.
3.Uključi IrDA na mobitelu i uperi prema adapteru i ako je sve prošlo ok odmah će ga prepoznati.
hvala na ovom odgovoru, ali mene zanima kako sam izgraditi irda port jer sam čitao da ga je puno jeftinije napraviti sam, nego kupiti u dučanu. pa ako neko ima nekakve sheme i upute neka šalje
pardon krivo san gore napisa zanima me samoizgradnja irda adaptera a ne porta(krivo napisano)
a moj splico, al ti je familija s Braca, :-) to kosta malo vise od 100kn i jednostavno po mom misljenju nije vrijedno zahebavanja sa nekim home made pizzadarijama
definitivno...Poslao: jay
to kosta malo vise od 100kn i jednostavno po mom misljenju nije vrijedno zahebavanja sa nekim home made pizzadarijama
maraschino - PTICICA
Poslao: jay
a moj splico, al ti je familija s Braca, :-) to kosta malo vise od 100kn i jednostavno po mom misljenju nije vrijedno zahebavanja sa nekim home made pizzadarijama
jay kad si tako pametan lipo mi napiši di to ima kupit u splitu (jer vidin da si i ti iz splita )
razmišljao san o samogradni zbog toga šta san na netu vidija da je cijena adaptera oko 300kn (pa nisan popizdija davat toliku lovu za komad kabela) :-)
JOKE, ako zelis kupiti IR adapter javi mi se. Imam jedan viska
Forumaš godine :)
...još ga nisi "uvalio"...![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Forumaš godine :)
pa nazovi chipoteku ili ove neke vece dilere
Javi mi se na privat imam ja nešto shema i stvarno nisu komplicirane.
@ostali nije uvijek stvar u cijeni, samogradnjom se nešto i nauči.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nedavno sam imao višak slobodnog vremena, slobodan IRDA konektor na matičnoj pa sam se malo upustio u samogradnju. Nabavio sam neki IC sa neispravnog mobitela, shemu spajanja (tj. izvode) i raspored izvoda konektora na ploči.
Ne postoji neka univerzalna shema, moras to dvoje nabavit i ostatak posla ti je lak, još ti samo treba regulator napona za 3 volta i to je to.
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
a kolko kosta samogradnja?
Ima tu istine, ali ne previse!Poslao: Sljaka
@ostali nije uvijek stvar u cijeni, samogradnjom se nešto i nauči.![]()
Poslao: coma_zgb
a kolko kosta samogradnja?
ja mislim da se za oko 50kn može napraviti irda adapter
Ne znam dal' di ima i koliko košta IC modul koji sam uzeo sa mobitela, ostali dijelovi su koštali oko 10-ak kn.
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Bookmarks