ovako zelio bi malo sredit komp pa imam par pitanja. buduci da nemam eksterni disk ili bilo takvo sto gdje bi mogao backupirati stvari prije formatiranja diska....sad mene zanima dali se moze sad u windozima napravit na disku jedna particija i tamo bi stavio mjuzu (oko 10gb), filmice i neke korisne programcice (isto oko 10gb)...i onda bi ja formatirao komp i instalirao nove windoze na prvu particiju...moguce to? cuo sam za partition magic...![]()
Dobro si čuo.Izvorno postao xtr3m3
Ako ga imaš, pročitaj malo kako se koristi, a ima i dobre tutorial filmiće...
(program nije bezopasan, ako nisi siguran što radiš, možeš lako ostati bez podataka)
Uglavnom ako imaš dovoljno slobodnog mjesta da napraviš novu particiju (u tvom slučaju 10GB za backup), onda možeš na kraju diska napraviti novu particiju. Tamo baci backup, a onaj ostatak formatiraj.
Preporuka: kad budeš instalirao win, napravi mu posebnu particiju, nazovimo je za primjer C: (cca 5-10GB) i tamo ga instaliraj, a podatke drži na zasebnoj part. (za primjer recimo da se zove D. Kad staviš win, možeš vratiti backup na D:, a kasnije pomoću Part. Magica spojiš D: i onu backup particiju da ti ne stoji bezveze.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks