Dakle ovako CB radio (skraćeno od Citizens band što znači Građanski opseg) "rođen" je nakon drugog svjetskog rata u SAD-u jer je iza rata ostalo dosta viškova ratne opreme pa i voki-tokija. Naravno da su se s godinama pojavljivali i nestajali razno-razni proizvođači tih radio-stanica tako da ne znam točno kakvo je danas stanje. Davnih osamdesetih kad sam se time aktivnije bavio skoro svaki radio-klub je imao i CB sekciju. Vjerujem da ćeš i danas pronaći u radio-klubu ljude koji bolje znaju situaciju na terenu.
Kad je domet u pitanju, ne postoje radio stanice koje (bar ne profesionalne) koje ti mogu uvijek 100% garantirati određeni domet.
Na domet ti osim samog položaja radio-stanice utječe i vrsta antene koju koristiš, doba dana i doba godine (nije isto u zimi ili ljeti) i još niz sitnica na koje ti nemaš utjecaja.
Ne znam da li bi ti htio pričati s nekim određenim ili jednostavno te zanimaju radio-komunikacije, pa ako mi možeš to napisati lakše bi dalje razgovarali. I na kraju, da piše u profilu od kuda si isto bi se lakše dogovorili.

Odgovori uz citat
Bookmarks