moram se složit sa sljakom... imao sam nekoliko modela PMR-ova jer ovo o čem mi sad pričamo su PMR-ovi (Private Mobile Radio) koji imaju zakonom ograničenu snagu na 0,5W .... i rade na frekvenciji 446Mhz

može taj PMR potegnut i do 7km iako mu je deklarirano 5.
ako se nalazite na čistini bez prepreka kao na moru npr ili ovo što je mala rekla na skijalištu.... a u zagušenim prostorima sa puno armiranog betona je loše....

a ovaj koji je sms-freak stavio sliku ovaj 10 kilometarski ... taj ja sad koristim ... i vjerujem da može potegnut 10km (nisam još isprobao) jer ima malo veću antenu ali snaga je i dalje 0,5W ...

ovisi dosta i o kavalieti PMR-a koji koristiš ...evo ja sam naprimjer imao Binatone MR650 kojeg možeš nabavit u metrou za jeftine pare al nije baš neka kvalieta.... al ovi koje sad ja koristim Brondi fx 200 twin... ti su malo bolji..čišći je razgovor...

ali najbolje su motorole ali i skuplje....

ovi prvi brondi (vidi sliku gore) fx 100 ... uz njih se dobiva dva aparata , dvije kopče za remen , 2 x baterije , 2x postolja za punjene s dva adaptera , i 2x handsfree

a sa ovima fx 200 nema dva postolja za punjenje i dva punjača , nego je stalak dupli za oba WT i jedan adapter za punjenje i nema hadsfree u paketu...
i kod fx 100 sam primijetio da ima neku gumu za PTT koja se malo teže stišće pa nakon dužeg pričanja bi vas mogla i ruka zabolit....

pa sad šta vama više odgovara...i ova dva modela su po meni best buy za sad za cijenu koju plačate dobivate najviše...