Zadnji uredio mala : 27-01-2007 u 18:55
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
U gradu je sasvim druga sitvacija tih 500mw je totalna nula.
Reci za koje potrebe trebaš uređaj pa ču ti onda moči lakše nešto prporučiti
Na skijalištu je uvijek netko na višem položaju što povećava domet, ali u gradu ?
Eventualno, ako se nalaziš na višim katovima, ali to isto ne možeš uzimati za pravilo, jer se voki tokijem treba kretati. To znači da se bar jedan sudionik u razgovoru nalazi u razini zemlje i u pokretu što značajno smanjuje domet.
moram se složit sa sljakom... imao sam nekoliko modela PMR-ova jer ovo o čem mi sad pričamo su PMR-ovi (Private Mobile Radio) koji imaju zakonom ograničenu snagu na 0,5W .... i rade na frekvenciji 446Mhz
može taj PMR potegnut i do 7km iako mu je deklarirano 5.
ako se nalazite na čistini bez prepreka kao na moru npr ili ovo što je mala rekla na skijalištu.... a u zagušenim prostorima sa puno armiranog betona je loše....
a ovaj koji je sms-freak stavio sliku ovaj 10 kilometarski ... taj ja sad koristim ... i vjerujem da može potegnut 10km (nisam još isprobao) jer ima malo veću antenu ali snaga je i dalje 0,5W ...
ovisi dosta i o kavalieti PMR-a koji koristiš ...evo ja sam naprimjer imao Binatone MR650 kojeg možeš nabavit u metrou za jeftine pare al nije baš neka kvalieta.... al ovi koje sad ja koristim Brondi fx 200 twin... ti su malo bolji..čišći je razgovor...
ali najbolje su motorole ali i skuplje....
ovi prvi brondi (vidi sliku gore) fx 100 ... uz njih se dobiva dva aparata , dvije kopče za remen , 2 x baterije , 2x postolja za punjene s dva adaptera , i 2x handsfree
a sa ovima fx 200 nema dva postolja za punjenje i dva punjača , nego je stalak dupli za oba WT i jedan adapter za punjenje i nema hadsfree u paketu...
i kod fx 100 sam primijetio da ima neku gumu za PTT koja se malo teže stišće pa nakon dužeg pričanja bi vas mogla i ruka zabolit....
pa sad šta vama više odgovara...i ova dva modela su po meni best buy za sad za cijenu koju plačate dobivate najviše...
Bookmarks