Ja bih svakome,tko se bavi onako,amaterski,obradom videa,preporučio Sony Vegas 7.Dosta je jednostavan za radit.
evo jedan primjer videa koji sam napravio sa Sony Vegasom:
http://youtube.com/watch?v=YnZSHhj_oiY
Ja bih svakome,tko se bavi onako,amaterski,obradom videa,preporučio Sony Vegas 7.Dosta je jednostavan za radit.
evo jedan primjer videa koji sam napravio sa Sony Vegasom:
http://youtube.com/watch?v=YnZSHhj_oiY
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ne bih htio ulaziti u ovaj problem, ali sam prije jedno 8 mjeseci tražio po Netu odgovor na isto pitanje: da li je moguće izoštriti toliko snimku da ona bude upotrebljiva.
Da skratim odgovor: software košta 200.000$ i u stanju je iz video zapisa jedne kamere izoštriti lice vozača koji je prošao kraj snimatelja brzinom od 80 km /h u kombiju.
Pristup koji sam tamo čitao je unikatan: oni zamućenje ne smatraju gubitkom informacije, nego naprotiv, iz zamućenja mogu dopuniti sliku: jer je zamućenje po njima samo neka linerna funkcija(uglavnom viša matematika).
Često spajaju desetke slike iz video nadzornih kamera i s time dobijaju pojačan kontrast sa nekom sintezom (opet viša matematika, bla bla bla).
Dakle nije baš nemoguće, nego ne znam koliko je nama smrtnicima dostupno.
Isto tako: mislite li da je nemoguće da špijunski satelit snimi tablicu od auta i pročita je?
Camera Obscura - the best camera ever :)
A ja već mislio da smo završili sa ovakvim raspravama hehe.
E kolega ovakve komentare nisam od tebe očekivao.
Hajde razmisli si, i sam si fotograf.
E sad razmisli kakva ti ispadne fotografija kada hvataš nešto na kilometar udaljenosti čak i kada je vlažnost zraka mala, a da ne govorim što dobiješ kada ima više vlage.
E sad si zamisli hvatanje istog objekta iz svemira.
Dajte nemojte postavljati bebasta pitanja.
Sve to što si naveo štima, ali nemoj zaboraviti jednu drugu stvar: da vojna industrija ima daleko više para : neograničene resurse: najnapredniju tehnologiju.
A i ovo što mi imamo: i to je upitno koliko su nam zapravo proizvođači dali da koristimo: kolika su i koja ograničenja unesena unutar firmware-a aparata.
Ja sam se osobno zapitao: kako to da je aparat u burst modu snima tri slike: a reziolucija baš i ne igra ulogu? Imao sam Olypusa SP 500UZ: i on je slikao u burst modu tri slike bile one veličine 6 MP ili 2 MP. Svakako količina obrađenih podataka nije ista: ali to je limit.
E sada što dobijete kada ukonite limite? Adaptivna tehologija se odavno upotrebljena na teleskopima: slike su nevjerojatno oštre: a snimaju se znatno veće udaljenosti od 300 km (kolika je visina u orbiti)
Camera Obscura - the best camera ever :)
Bookmarks