Sire se neke glasine o HTC-ovim uredajima, najvise me je zaintrigirao HTC Omni.
Radi se nasljedniku Qteka 9000 i najvjerojatnije ce imati isti oblik.
Specifikacije:
400 MHz Samsung SC244X procesor (zasto ne 520 MHz ili vise?)
128 MB RAM i 256 MB ROM-a
4 incni 800 x 480 ekran
QWERTY tipkovnica
WiFi b/g i BT 2.0
UMTS i HSDPA
Kazu da ce biti slicne velicine kao HTC Universal, cak sa i takvim ekranom.
I jos jedna informacija koju sam saznao, no male su sanse za to; USB host funkcija.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Drzim fige za neki TV-out ili nesto, mozda GPS (gotovo cijela nova ponuda HTC-a ce imati ugraden GPS).
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ma za GPS mi je manje više nebitno...ako sam mogao do sada bez njega mogu i dalje
Ali što se tiče USB host-a...e to je jedna sasvim druga priča.
Mada nije niti to baš samo tako.
Problem je sa driverima, treba ih naći za svaki od uređaja koji bi priključivali...ako uopće postoje
A ovu opciju za TV out što si spomenio...uf, to bi bilo preveć hehe
U takvim uređajima ja vidim budućnost.
Ja inace buducnost vidim u staklenoj kugli![]()
Ne treba mi GPS, a niti taj TV-out mi nije prijeko potreban...
www.gadgethive.com
Hmmm.. postoji jedino SC2442, trenutni High-end samsungov ARM9 procesor baziran na 130nm koji se nalazi i u hermitu.
Vjerovatno su se odlucili za Samsunga jel samsung izvrsi isti broj instrukcija kao i intel, ali sa manjom potroshnjom. Poznato je da UMTS/HSDPA zdere bateriju, pa su valjda htjeli izbalansirat potrosnju.
Ovaj mjesec samsung bi trebao predstaviti novu jezgru ARM1176 procesora baziranu na 90nm tehnologiji sa multimedijskim ubrzivacem, TV-out-om,.. Frekvencije se krecu od 400MHz - 533MHz, pa se mozda odluce u HTCu promijenit procesor i stavit novi samsungov proc..
OT: kratki roadmap samsung procesora
2008. godine bi trebali vec biti dostupni samsungovi procesori sa novom jezgrom od 667-800 MHz, a 2009 takodjer nova jezgra sa taktom od 800MHz do cak 1GHz
Zanimljiva buducnost nas ocekuje, vec vidim..![]()
da u svakom slucaju al na njihovim sluzebenim stranicama nista o tome?
After all...
HTC je najavio taj uredaj na 3GSM-u, zove se HTC X7500 i ima 4 GB disk.
@ Shamanix, ja sam svejedno za Intelove (Marvell), jer se prica da ce pojacati suradnju sa ARM-om pa ce mozda dodati DaVinci dekoder (konacno) i jos neke dodatke. Samsungovi procesori obicno dolaze sa malo dodatnih funkcija i previse se oslanjaju na chipset. Trenutno postoje Intelovi XScale procesori od 800 i kusur MHz, no nitko ih ne koristi - preslaba baterija da ide na PPC, premala kompatibilnost i snaga da ide na neki laptop ili UMPC.
www.gadgethive.com
Pa na mnogo stranica...Iako mislim da će ovaj uređaj imati staru generaciju procesora i shodno tome neće imati ove fora multimedijske stvari, pa neće biti Universal više![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Evo pošto je tema počela sa Omnijem dodajem link sa slikama kako bi Omni navodno trebao izgledat. Oblik mu je isti kao što je rospaya rekao sličan qtek-u 9000.
HTC Omni
Bookmarks