Dobro, to je tocno. Na jednom pinu na kraju kabla koji ide u mobitel stvarno ima napona (5V). Medjutim mislim da tu nema neke opasnosti, osim ako mislis taj kraj kabla drzati na ogoljenom limu.BTW po mom iskustvu, cak i ako se taj napon kratko spoji, najgore sto se moze dogoditi je da se komp naglo ugasi. U tom slucaju pricekas par sekundi i upalis ga ponovo.
Ali kao sto rekoh, iako je taj kraj kabla takodjer muski, mislim da ima dovoljno plastike okolo da se u normalnim okolnostima nista ne moze dogoditi.
BTW, USB produzni na "zenskom" kraju UVIJEK ima napon, neovisno o tome je li nesto prikljuceno ili ne. Znaci, elektricki su USB produzni i USB za mobitel potpuno isti. Razlika je samo sto je zenski prikljucak zbog svoje konstrukcije bolje zasticen (nista metalno ne viri van).

BTW po mom iskustvu, cak i ako se taj napon kratko spoji, najgore sto se moze dogoditi je da se komp naglo ugasi. U tom slucaju pricekas par sekundi i upalis ga ponovo.
Ali kao sto rekoh, iako je taj kraj kabla takodjer muski, mislim da ima dovoljno plastike okolo da se u normalnim okolnostima nista ne moze dogoditi.
Odgovori uz citat
Bookmarks