kako god bilo nemoj ništa pisati po njoj, nemoj je stavljati u aparat. Imam iskustva da se uvijek vraćaju podaci koji su prvo izbrisani? Da li je filmić izbrisan u zadnjem brisanju? Ako je zadnje navedeno tvoj slučaj možda ima još nade.
molim ako mi netko može pomoći s povratkom izbrisanog filmića. Naime, snimljen je sa sonyem w-50, memory stick pro duo. zabunom sam izbrisala filmić i sad ga ne mogu nikako vratiti. Pokušala sam sa hrpom programa koje sam našla na netu i tu na forumu - Erased digital photo recovery, Photorec, PC Inspector File Recovery, Memory stick file rescue... Najviše fotki mi je vratio zadnje navedeni, ali ni s njim nisam dobila ono što mi treba. E sad, moj zaključak je da mi vraća samo fotke koje su pobrisane sa 'Delete-all in this folder', dok do onih koje sam brisala pojedinačno ne mogu doći. pliiz help!![]()
kako god bilo nemoj ništa pisati po njoj, nemoj je stavljati u aparat. Imam iskustva da se uvijek vraćaju podaci koji su prvo izbrisani? Da li je filmić izbrisan u zadnjem brisanju? Ako je zadnje navedeno tvoj slučaj možda ima još nade.
Camera Obscura - the best camera ever :)
sumnjam da ćeš uspjeti vratiti filmićslike se daju vratiti ali filmići... brijem da ne.
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
Pepi ima pravo...bitno je da ništa ne zapisuješ više na karticu jer ćeš prepisati podatke koje planiraš izvući i onda nikako više nećeš moći to napraviti.
Što se tiše izvlačenja slika pogledaj ove threadove između ostalih:
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26745
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=29536
a što se tiše izvlačenja filma...uhh mislim da je whiteboy hegdje rekao za neki besplatni Sony-jev software za izvlačenje obrisanih podataka sa mem. kartica samo ga sad ne mogu naći.
Malo prošoblaj ovdje u fotografiji, mislim da je tu negdje taj post sa linkom pa ti možda taj program pomogne.
Sretno
EDIT: evo našao thread ali vidim da si već probao sa tom aplikacijom pa ništa.
Ebiga sorry
Pokušaj sa aplikacijom recover4all-professional.exe
Meni je dala dobre rezultate
Izvorno postao pepi_31
Probala sam sad i ništanajbolje rezultate definitivno daje Memory stick rescue, on je izvukao hrpu starih slika ali niš od filmića
![]()
U koju "dubinu " ide taj recovery? Vraća li on i slike koje su dva ili više puta obrisane?
ne znam kaj da ti odgovorim na ovo...uspio je vratit slike koje su pobrisane po cca 2-3 puta, a s druge strane nije uspio vratit slike koje su zadnje pobrisane. Kolko se sjećam uspio je vratit upravo slike koje su pobrisane (i to više puta) sa opcijom 'all in this folder'. Razmišljam da sad pobrišem ponovo sve na fotiću pa onda sve probam vratit...pričekat ću još malo, možda se još nečeg sjetim!
Evo sad sam prebrojala...72 slike je vratio što je 100Mb (kartica ima 250)!
sad sam još nekaj primjetila...mislim da je uspio prepoznat filmić ali mi ga je prebacio kao jpg sliku ali uzasno sitnu (puno manju nego što su bile druge). ne znam probat ću pronjuškat na stranicama od sonija. jel imas ti možda kakvu ideju?
Vjerojatno ti je prebacio samo prvu sliku iz filmića. A to što je užasno sitna to mi nekako i odgovara, jer rezolucija slike iz filmića i fotke: to je nebo i zemlja
I NIKAKO NE BRIŠI PONOVO!!!!
To niti u ludilu. Ako išta želiš spasiti, ne smiješ niti zapisivati niti brisati sa kartice.
A za vračanje XD i SD kartica ? ANšao sam f recovery tools ali ner i crack
Bookmarks