Pozdrav svima,
potreban mi je digitalni fotoaparat, a kako sam nov u ovom svijetu digitalnih fotoaparata molim vas za savjet.
Pregledao sam dosta postova i tema o digitalcima te sam se odlučio za model s 5, max. 6MP, 2" zaslon bi mi bio sasvim OK, baterije punjive (4 ne bi bio problem), filmovi me ne zanimaju - dakle manje-više sam normalan i ne mislim dati više od 1800-2000kn za digitalac koji bi mi služio za kućne snimke, skijanje, izlete itd..., dakle kućni fotograf/fotograf izletnik s najviše kompakt klasom digitalca.
Imam slijedeće dileme:
Sony DSC-W30, Olympus FE-200, Panasonic DMC-LZ3EG, Canon Ixus 60, Kodak Easyshare LS650, Canon PSA610 ili PSA710IS. Vjerovatno sam pomješao kruške i jabuke ali o tim aparatima razmišljam. Ne morate dati kratki osvrt na sve ove aparate, nego samo na ona dva koji bi po vašem mišljenju bili najuži izbor.
U početku sam preferiao DSC-W30 ili PSA610, ali sam malo gledajući vaše posteve zaključio da optički zum preko 3x zahtijeva stabilizaciju slike pa razmišljam o dilemi DMC-LZ3 vs PSA710IS mada to (za PSA710IS) prelazi zamišljenu cifru ali... jedan put se živi.
Svaka pomoć je dobrodošla.
Puno hvala
Mirko

Odgovori uz citat
nitko ti jos nije odgovorio. valjda bimbi priprema neku dizertaciju. koliko sam procito postova na ovom forumu mislim da ce ti velika veciona stavit panasonic i olympus fe 200 na zadnje mjesto... osim ako se varam. jedinop ne znam kaki je kodak u toj klasi.

Bookmarks