Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 62

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Samsung D900
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sve za i o SGH-D900!

pozdrav..
    naime buduci sam novi ovdje i citam ove postove zadnjih 3-4 dana zanima me nesto o D900..
    dobio sam ga na poklon prije dva dana (kupljen je u T-Mobileu)
    Moj FW je: D900BTFI2
    dobio sam s njim punjac, slusalice, usb kabel i samsung pc studio 3.
    sto se tice pc studia 3, meni radi odlicno.

Zanima me sljedece:

1) usb kabel koji sam dobio (normalni kabel sa jedne strane usb sa druge se usteka u mob i nema nikakvih dodatnih kerefeka na kabelu izmedju ova dva stekera).. mogu li sa njim radit backupove trenutnog FW-a, i stavljati novi FW na mob.

2) skinuo sam OneNAND_Downloader_v1[1].7, Samsung XXXX Java Uploader v1[1].1 i softickppp221_en. Dali su to ti programcici o kojima se prica tu na forumu za flashiranje moba(onenand) i za ubacivanje java aplikacija (Java uploader i softickppp)? ili to trebaju biti neki drugi programcici?

3) mogu li sa stavljanjem drugog FW-a dobiti mogucnost onog analognog sata i vise skinova (sad imam samo Black i T-mobile), vise tema (ne samo onu jednu sa pisanjem po rokovniku), a da neizgubim istovremeno melodiju i vibru?
    tj. puno prednosti u odnosu na trenutni FW a da sve dobre strane ovoga ostanu

4) postoji li mogucnost stavljanja osobnih melodija za poruke i slajd telefona i customizinga istih?

5) ide mi uzasno na zivce sto mi se javlja onaj zvuk da mi je baterija pri kraju, moze li se to igdje iskljuciti, a da pri tom nemoram staviti mob u silent mode?

6) mogu li se jos vise smanjiti fontovi jer mi ovi kada su stavljeni na small su i dalje preveliki? (zovem nekoga i pisem broj a fontovi preveliki za moj ukus iako su stavljeni na small) pa nisam corav toliko?

Zahvaljujem svim Samsung Nindzama na njihovim odgovorima i pomoci.

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    4.449
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.449, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mario bok!

I ja sam medju novim korisnicima D900.

Ne bih htio davit s novom temom pa cu tu postat svoje pitanje, a ono se odnosi na instalaciju java igara. Procitao sam valjda sve tutoriale na sticky temi i mucim se vec 4, 5 sati, ali nista. Pokusao sam na sve navedene nacine i nema teorije da instaliram bilo kakvu igru.

Mob ima S/W D900XFFI1, ako je to bitno.

Pronasao sam cak i zgodan tutorial na youtube.com. Ali mi niti to nije pomoglo. Mozda nekom pomogne, eto linka:

http://www.youtube.com/watch?v=y3BXUBuXhsc

BTW, shvatio sam da je proces instalacije JAVA igara jednak kao i na D600 (ono gore je i link za D600). Sad se jedino nadam da se instalacije na ta 2 modela razlikuju, jer kao sto sam reko, ne mogu instalirat nikakve igre. A skinuo sam valjda 50tak MB s neta.

X-Plosiv, skinuo sam sve one tvoje igre plus jos hrpu s neta i njih pokusavam instalirat. Moze pomoc!?
    Zadnji uredio Rosso : 26-12-2006 u 22:35

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HooHooo.....

@MArijo1982

Po tvojim rijecima je mob BRAND, sto znaci da je i kodiran ali nemora znacit.
    Da bi provijerio dali je kodiran imas Themu za Samsung Code di ti pise kako pogledat dali je mob lockan i to ces jednostavno ustanovit putem koda.

1) usb kabel koji sam dobio (normalni kabel sa jedne strane usb sa druge se usteka u mob i nema nikakvih dodatnih kerefeka na kabelu izmedju ova dva stekera).. mogu li sa njim radit backupove trenutnog FW-a, i stavljati novi FW na mob.
    Ne, dabi radio BackUp ili stavio FirmWare trebas USB modificiran Kabel + OneNAND Downloader_SGH_D900...

3) mogu li sa stavljanjem drugog FW-a dobiti mogucnost onog analognog sata i vise skinova (sad imam samo Black i T-mobile), vise tema (ne samo onu jednu sa pisanjem po rokovniku), a da neizgubim istovremeno melodiju i vibru?
    tj. puno prednosti u odnosu na trenutni FW a da sve dobre strane ovoga ostanu
    Da mozes i puno toga vise nego sta ces ocekivat...za samsungca..

4) postoji li mogucnost stavljanja osobnih melodija za poruke i slajd telefona i customizinga istih?
    Jo sen ali Patch Sourond kad bude bez bug-a onda daaa...

5) ide mi uzasno na zivce sto mi se javlja onaj zvuk da mi je baterija pri kraju, moze li se to igdje iskljuciti, a da pri tom nemoram staviti mob u silent mode?
    Da ali se zato mora ponovo cijeli FirmWare flashirat...

6) mogu li se jos vise smanjiti fontovi jer mi ovi kada su stavljeni na small su i dalje preveliki? (zovem nekoga i pisem broj a fontovi preveliki za moj ukus iako su stavljeni na small) pa nisam corav toliko?
    Da mozes, brojke se daju smanjit ali ostalo jose, ali je uspijesno izvedena promijena Fonta za Meni ali to je jos malo u pokusnoj fazi

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    4.449
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Exotica, any hints za moj problem!?

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Rosso
    Exotica, any hints za moj problem!?

U svom si postu vec odgovorio na patinje. Preko PPP Linka i JavaUploadera mozes instalirat Igrice.

Za Taj navedeni FW nazalost jos nema Patch koji ti moze pooci da samo stavis igricu u folder ostalo i iz meinja instaliras igrice.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Samsung D900
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rosso brijem da te tutoriale na youtubeu zajebi..
    s druge strane imas ovdje na forumu par uputa kako stavit igre na mob..
    i mislim cak da bi to trebalo raditi buduci je dosta lijepo objasnjeno (exotica svaka cast)
    imas i ekstra za igre stavit i moze ti posluziti primjer kako je exotica stavio operu na d900..
    znaci trebas imati onaj java uploader i PPPnesto.. slijediti uputstva iz readmea koja dobijes sa tim programcicima.. i upisivati one kodove koji se mogu naci tu na forumu..
    nisam jos probao ali mozda budem..
    jedino me frka da nesto ne sje.... na mobu pa se mogu zakopat..
    (ovo su moja misljenja i pretppostavke tako da me nemoj drzati za rijec jer sam i ja kako rekoh tek u ovome, pogotovo jer mi je ovo prvi samsung)

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    4.449
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thnx decki.

Dugo se vec mucim s uploadom, ali eto nis se ne desava. Sutra cu napravit par screenshotova pa da vidimo sta krivo radim. Negdje ocito profulam jer nisam jos nis uploadao, a probao sam sve sta je tu savjetovano. Nis, pozdrav do sutra!

BTW, jel stoji teza da je upload na d900 jednak kao i za d600!? Prokopat cu jos i po forumu. Nov sam, a ima tema ko u prici. Fakat treba vremena da se to sve polovi.

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ej bok!!

Daj skuzajte ljudi ali iman par pitanje!! ima par dana uzea d900 slobodan aparat i na ravno sa njim dobija sve te kabele slusalice i to sve je uredno i sve pet ali na aparatu san ima jednu temu (dubrovnik) nista
    1.melodija kako za pozive tako i za poruke, za pozive san uspija rijesit nesto ali nikako nemogu stavit mikakvu melodiju za ton poruke!
    2. zanima me kako iskljucit ton tipke (ili mi to ova vrazja tema neda)
    3. I daj molin vas da mi stavite par linkova za skinit neke teme jer san polako siznija!!

Fala lipa i pozdrav!!

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    4.449
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Splajko, o temama ces saznat sve, ako ubacis u Google Samsung Living World. Uglavnom, novo graficko sucelje cija tema ovisi o lokaciji gdje je korisnik. U RH to je Dubrovnih, a u Indiji Taj Mahal. Sto je bolji signal, imas manje oblaka na nebu i obrnuto.
    Dubrovnik je prikazan po noci i po danu, ovisno o dobu dana. Kad primis poruku po danu, lete avioni, a po noci vidis vatromet. Kad iskljucis mrezu, Dubrovnik bude zamijenjen sumom. A to si ionako vec i sam primjetio.

Koliko sam shvatio te su teme dio S/Wa i ne mozes ih naknadno ubacivat bez flashanja. Nazalost.

Sta se tice melodija, cini mi se da i to ovisi o S/W-u telefona. Ja recimo mogu mijenjati sve i stavljat MP3ice (alarm, pozivi), ali ne i za poruke.

Ton tipke i mene muci. Koliko vidim, tu ne mogu nista.

Idem sad opet probat poslozit te vrazje igre jer me vec izludjuju.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    4.449
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako, po enti puta sam ispratio sve korake i ponovno je crklo u zadnjoj tocci, a to je upload. Ziher odaberem krivi file za upload jer su svi uvjeti zadovoljen:

1. Applications/java world/options/nerwork settings.
    2. Mob resetiran s #*536961# (WAPSSAR enable, HTTP disable).
    3. Mob povezan USB kablom s kompom. Veza je OK, provjereno u Samsung PC Studiu 3.

4. Iskljucen Samsung PC Studio 3.
    5. Softick PPP instaliran, ali nije aktiviran.
    6. Java Serial download enabled, others disable: #*536963#.
    7. Mob prepoznat u settingsima Softicka.

8. Softick aktiviran (activate PPP, zatim CANCEL na gresku koju je aplikacija izbacila).

9. Startan Java uploader.

10. Selektiran JAD file. Tu se po meni krije problem jer mi se cini da ne selektiram dobar file. Ili!?

11. #*5737425# select PPP UP then USB; serijsko učitavanje.
    12. "Greška pri instaliranju".

Eto. Koma. Ova igra koju pokusavam instalirat je vec jedno 5., 6. Sve kaj sam probo instalirat je dio komprimiranig igara koje je X-Plosive omogucio za download za Samsung D600.

Kaj sam fulo!?

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ufuf zlo i naopako
    znaci ovo sa temama mi je jasno, ton tipkonvnice nemogu iskljucit! veliko zlo i sad jos kako mogu stavit jos neki ton poruke jer iman samo jedan jedini i to je los!! jeli triban prominit temu ili sta vec??

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    iphone 3g+ipod video 30Gb
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čemu postati u temu kada je tu exotica?
    Hvala,na informacijama.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    8.791
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.791, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da li je normalno na d900 da kada je upaljen display da se na zvučniku čuje neko cviljenje? jako je tiho čuje se kada se mob stavi na uho...

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    iphone 3g+ipod video 30Gb
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HalfManHalfAmaz Pregledaj post
    da li je normalno na d900 da kada je upaljen display da se na zvučniku čuje neko cviljenje? jako je tiho čuje se kada se mob stavi na uho...
    Da na svim modelima.Posebno ako ti je uključen zvuk otvaranja/zatvaranja,pa kada ga zatvoriš nakon melodije čuješ rad zvučnika.No big deal

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    8.791
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ivstojic Pregledaj post
    Da na svim modelima.Posebno ako ti je uključen zvuk otvaranja/zatvaranja,pa kada ga zatvoriš nakon melodije čuješ rad zvučnika.No big deal
    Hvala na odgovoru već sam pomislio na to da ga nekom uvalim..

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    7.950
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.950, Nivo: 21
    Bodovi: 7.950, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @exotica hvala,car si...sad odo u kupovinu kabela

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Molim pomoc za d900

Bok svima Mario special 1982,

daklem, kupio u vip-u, novi ispod cekica, i sad se pojavio problem:
    imao prije samsung d500 u njemu u memoriji cca 400 vaznih brojeva sto
    osobnih vise poslovnih.
    imam sve: data kabel za d500, software pim&file manager studio2.-sve sam uredio mislim na phonebook i lijepo slozio,rekoh sam sebi sad cu to prebaciti u novi d900 ali pusiona kad tamo nista, imam software dobijen na cd-u za d900
    samsung pc studio 3.
    Sve mi ocitava cak sam i uspio sa memorije na karticu 200 brojeva sklepati na memoriju d900 ali mi samo ime i brojeve prebacilo a posto imam puno Stjepana Zorana Ivana itd neznam koji je koji i cime se bavi a u d500 sam imao sve podatke tko je tko.
    Lud ko puska pokusavam vec 3-5 sati uz 10 nesscaffea i popusenih 25 marlbora nekaj napraviti ali nis od toga a opcija jedan po jedan sa bt bi me dovela direktno u ludaru mislim na Vrapce
    Pomagajte neznalici ugostiteljiu koji vapi za brojevima svojih dobavljaca i partnera....
    Placam cugu u svom kaficu onome tko mi pomogne
    pozdrav zonzo44

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @zonzo44

Ako si sa pim%file managerom već pohrani brojeve na komp onda učini sljedeće. Otvori taj dokument u text editoru pa pogledaj kako izgleda struktura.

Pređimo na D900 i njegov Studio3. Kod njega imaš sinkrozaciju kao i imenik te sms manager u principu nebi trebalo biti problema da datoteku koju si sa D500 pohranio te da je prebaciš na D900! Ali ako neće da primi onda ćeš na D900 napisat par ljudi u imenik i njih ćeš preko Studio3 izkopat sa mobaća te pohranit na komp, zatim otovri tu datoteku i pogledaj struktur datoteke!

Usporedi datoteke od D500 i D900, te kad vidiš kako to izgleda kod D900 datoteke onda samo kopiraj brojeve sa D500.dat na D900.dat ! Ali pogledaj dali postoje koje oznake u datoteci od D900 jer mora sve biti usklađeno da bi Studio3 mogao očitat.

Podatke ćeš ipak morati nadoknadit, ali kažem ti napiši par brojeva nekih ljudi te možeš im dodati kao neke informacije o njima i to učini.

Samo usporedi datotek i probaj.USB ili BL konekcija je svejedno jedino šta je USB brži!

Btw. po tvom postu vidim da imaš konekciju sa Studio3 => D900 to je dobro jer nekima nije uspjevalo tu vezu uspostavit.

Probaj to pa javi!

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Exotica,
    fala na savjetu nisam uspio ali dosjetih(dobio tip od lokalnog servisera btw covjek genije, ([nema kaj nezna o d900 veli da je do sada u zadnjih 6 mj rastavio i sastavio cca 50-ak kom, upozorava na slabi displej koji je jako osjetljiv najvise je upravo njih mijenjao), se i na webu skinem:
    MOB TIME CELL PHONE Manager 2006 V 6.1.0.
    Nakon odusevljenja sa samim programom tako i sa njegovim grafičkim suceljem
    uspio sam dobiti sa starog samsunga bazu podataka tj.sav phonebook i jednostavno ga je taj program pretvorio u vcf.file te exportirao u novi samsung d900 sa svim tagovima kako treba.
    Toplo preporucam svima taj program imate ga na vecini warez portalima+crack naravno.
    eto tako to je to hvala jos jednom...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

pitanje...

imam jedno pitanje...
    imam program samsung pc studio 3 i nemogu skužit kak da pomoču phone explorera fileove prebacujem sa pc-a direktno na MEMORIJSKU KARTICU, a ne prvo na memoriju uređaja pa tek onda na memorijsku karticu.
    hvala unaprijed...

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prebacivanje fajlova na mem karticu je puno lakse kad se na USB Settings namjesti na Mass storage. Tako ćeš lakše prebacivat nego sa PC Studio!

Sa PC Studio je lakse prebacivat fajlove na njegovu internu memoriju ili obrnuto!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nego...još pitanje...jeli moguče da kad nešto slikam,namjestiti da se to automatski spremi na memorijsku karticu?
    Zadnji uredio punxy : 24-07-2007 u 22:08

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kako provjeriti je li samsung d900 brand

Imam samsung d900 i želim si staviti nešto novih igra, ali mi se kod zadnjeg koraka (uploada) mob restarta. Je li to možda posljedica ako mi je mob brandiran (barem sam tako pročitao iz postova). Zanima me kako da provjerim je li moj samsung brand. Ako može tko pomoći, unaprijed zahvaljujem! (Odgovor može i na e-mail mario.totovic@skole.hr)
    Zadnji uredio Tugonscan : 01-11-2008 u 00:23

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points
    Nagrade:
    Arm of Law

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t2
    Bodovi
    24.114
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.114, Nivo: 37
    Bodovi: 24.114, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PAdobranac di si iskopao ovu temu ,jesi vidio datum zadnjeg posta ?
    PRIJE GODINU DANA.
    Nema veze jel mob brandiran ili ne ,enšto si falio i vrati se ispočetka.
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=48047 tutorial za upload
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53890 java gamepacks za samsung

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy Note II
    Operater
    Tele 2 (098)
    Godina
    36
    Bodovi
    10.889
    Nivo
    25
    Bodovi: 10.889, Nivo: 25
    Bodovi: 10.889, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene zanima ako iko zna kako mogu ocistiti display ispod prednjeg stakla na sgh d900 jer vidim zrna prasine a nije mi jasno odakle je mogla uci , dali ga mogu sam ocistiti i na koji nacin ili da nosim u neki servis ... ?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. d900, aplikacije
    By kustro in forum Općenito
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 29-12-2006, 00:56
  2. D900 vs. K800 vs. N73
    By Symbeq in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 63
    Posljednji post: 26-09-2006, 13:27

Bookmarks

Pravila postanja