Za video preporučam x264, a za audio HE AAC (ili Nero Digital ili AACplus)
Možeš se igrati, ali mislim da budeš teško na toj rezoluciji i toj kompresiji ugurao 1sat na 500mb i da bi ti sve na kraju dobro izgledalo...
SAJB, ali evo suočen sa nekakvom dilemom, možda da pitam ljude tu koji imaju iskustva sa kodiranjem videa, koji se codec preporučuje za korištenje.
Znam, sad vjerojatno će svi reći XviD/DivX i MP3, ali mislim da je vrijeme malo prošlo za njih, te da postoje neki novi klinci koji su znatno popravili omjer kompresije i zadržali ili čak poboljšali kvalitetu. Konkretno zanima me sljedeća situacija. Imam HDV (High Definition Video) u formatu 720p (1280x720 non-interlaced) i trebao bih ga konvertirati u nešto da mi na 1 DVD stane oko 10 sati materijala, znači oko 430MB po satu. E sad, ukoliko koristim XviD/DivX i MP3 kombinaciju, dobijem nešto lošiju sliku (pogotovo na WS laptopu), pa me zanima koje su mi alternative.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Za video preporučam x264, a za audio HE AAC (ili Nero Digital ili AACplus)
Možeš se igrati, ali mislim da budeš teško na toj rezoluciji i toj kompresiji ugurao 1sat na 500mb i da bi ti sve na kraju dobro izgledalo...
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
LOL, ma nisam mislio da mi ostane u toj rezi. Nego da ga smanjim na neku prihvatljivu rezoluciju.
Što se tiče Nero Digitala, on ima lošu implementaciju 264 codeca, ali x264 bih mogao probati. Ima li on kakav GUI?
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks