= Citat = Izvorno postao cavtat_racing
dundo ti je naziv za strica na dubrovačkom području
on živi u americi i taj sam aparat vidio ovo ljeto kad je bio i činio mi se ok
relativno je nov
a pitam jer je dosta jeftin oko 1800 kn
i takav sa slike on ima
Pa poznam par ljudi iz DU, ali "dundo" prvi puta cujem (izuzev "Dundo Maroje" ali sada mi je i to jasnije).

Kako rekoh, jos uvijek ne znamo koji je to aparat na slici, jer po ovoj slici koju si stavio moze biti i Z10 i Z20. Cijena im je slicna, a jedno je vrijeme Z20 bio nesto teze dobavljiv.

Sto se samoga aparata tice, vrlo pristojna serija, o kojoj se puno pricalo za vrijeme lansiranja Z1 modela, a kasnije je cijela serija nekako ogrezla u prosjecnost i nikada vise nije isplivala na vrh kao nesto novo i atraktivno. Nizali su model za modelom, ali bez velike medijske pompe i velikih uspjeha u prodaji. Mislim da sam negdje i citao kako je Z1 ostao najprodavaniji model iz Z serije.

Aparat je po svim funkcijama solidan, nipocemu se ne izdvaja posebno osim po izgledu, koji je meni osobno vise nego ruzan. Oduvijek sam govorio da modele Z serije krasi "Klingonski" dizajn i smisao za estetiku. Ipak, ovo je moje subjektivno misljenje. Znam ljudi kojima se aparat na prvu loptu svidio, kupili ga i navikli se na kako njegove funkcije tako i izgled.

Ja sam u rukama imao prilike isprobati Z1, Z2 i Z10. Uz kozmeticke zahvate, vrlo slicni modeli. Najvise me razocaravala kvaliteta displaya i poprilicna sporost fokusa. Ostalo je bilo na razini zadatka, ako naravno nemas previsoke zahtjeve.

Moja preporuka ti je da ako se radi o Z10 modelu ne uzimas. Z20 vec moze proci. Naime Z10 je model koji nije bio nesto svjez niti u trenutku kada je plasiran na trziste, a kamo li danas. To je model cije je mogucnosti i odlike jednostavno pregazilo vrijeme. CCD od 3 MP tu svakako ubrajam. Z20 se jos kako tako drzi, pa ako ga imas prilike uzeti za 1800 kn, i nemas previsoke zahtjeve, to bi vec drzalo vodu.

Eto, nadam se da je pomoglo, a ako imas jos kakvo pitanje, samo pucaj...