@smogovac i vjeko: a di vi vidite da piše da ima optički zoom?![]()
Nego, back on topic:
vi koji ste imali taj mob, kakve su tipke na mobu? da li je teško pisati SMS_ove, s obzirom na težinu i dimenzije uređaja?
@smogovac i vjeko: a di vi vidite da piše da ima optički zoom?![]()
Nego, back on topic:
vi koji ste imali taj mob, kakve su tipke na mobu? da li je teško pisati SMS_ove, s obzirom na težinu i dimenzije uređaja?
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
@xlr sori nekad malo burno reagiram,takav sam![]()
@smogovac u potpunosti te razumijem
@ico n90 nema opticki zoom, vec digitalni 20x (mozda si pomjesao s n95)
@sfreak n90 je i dalje u igri, prvenstveno zbog toga sto mu je uzasno pala cijena, pa bih rekao da je n90 trenutno naj telefon na trzistu koji pruza ''wow'' efekt za malih 1200kn.
vjeko, ma kako god ti nabrijavao svoju n90-ku, njeno vrijeme itekako prolazi, ovo sve što je smogovac naveo, itekako opravdano stoji, ama baš svaka stavka. danas je vani treća generacija symbiana, koja lagano gazi sve oko sebe, pa tako i tvoju N90. osobno ne vidim što tebi toliko taj mob pruža, u samim specifikacijama se i ne odlikuje nečim posebnim. a ne znam što ti nije jasno u tome da se ljudi zagledavaju (vjeruj mi, većina njih i zgražaju) nad veličinom istog, pa naravno da ljudima upada u oči gromada od 11 cm dužine, i čak 2.5 debljine, i to još retardiranog iliti nesvakidašnjeg normalnog oblika. e sad tu je stvar onoga da se upravo takvi uređaji dopadaju određenoj skupini, od koje si valjda i ti. uostalom, i sam sam pobornik stvari "kojih nema nitko", iako i to nije najbolje rješenje, al teško mogu prijeći preko toga. sve je meni jasno što ti želiš iznijeti, al govoriš o tome kao da je dotični telefon vrhunac današnje tehnologije, vrh ponude i potražnje. oprosti, al telefon je star preko dvije godine. mikro tehnologija se iz dana u dan, a ne iz godine u godinu drastično mijenja, usavršava, razvija, posebno mobilna tehnologija. ma koliko god se upravo prije dvije-tri godine činilo teško, skoro pa nemoguće usavršiti uređaj koji u sebi ima mobilni aparat, mp3 player sa stereo zvukom, fotoaparat sa 5 mpx-a, i još n dodatnih, za današnji način života neophodnih stvari, učinjeno je, ali sutra će biti još bolje.
što se tiče komentara na dizajn i funkcionalnost, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ma kakvo god ono bilo, s tim da bi isto bilo poželjno potkrijepiti realnim činjenicama.
također bih vas, vjeko tebe najviše, zamolio da se držite teme, vaš thompson nam nije potreban još i u ovoj temi.
Zadnji uredio zerobravo : 25-06-2007 u 18:31
Kupi ga za taj novac.
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
evo ovako.. onaj dio di se nalazi kamera i zvucnik ti strse, tako da se savrseno ''zakaci za ruku'', tezise moba je tocno u sredini(jedino sto je tesko kod n90 je taj mehanizam). poruke se lagano pisu. kvaliteta tipkovnice je ista kao i na n80, nije nesto kvalitetna i ergonomska, ali se naviknes na nju.
- mislim da je puno lakse pisati poruke ljudima s vecom sakom, jer za ugodnije pisanje kaziprst treba stavit iznad kucista kamere, dok ostatak prstiju ispod kucista kamere (ne znam kako da to objasnim, nadam se da me razumijete). pretpostavljam da za taj mob i neki ljudi trebaju imati ''vlastite hardwarske mogucnosti - velicina šakejer ako imat manju šaku, mob bas i ne lezi u ruci nesto-zbog tezine.
-rotiranje ekrana- nisam imao n93u rukama, al cini mi se da je na n90ki puno lakse vratiti zarotiran ekran u prvobitni polozaj.
@zerobravo za moje zahtjeve mob dobro sluzi, ja ne trazim nikakav wlan,5mpx i slicno. a sto se tice zastarjelosti, mob je ''zastario'' u navodnicuma. n90 je sasvim obicni symbian, kojeg istice dobra kamera koja bas i nije zastarila.
uvijek sam patio na mobove koje nitko nema, a to vrijedi i za ostale stvari.
poceo sam sa sony-em, zatim sa fashion nokijama, preko panasonica, pa sve do danasnje n90ke. sljedeci na redu je n93 ili n93i ako ne izadje neki posebniji mob. ne ocekujem sad da ljudi sline zato sto ja imam poseban mob, jednostavno ne volim imati sto drugi imaju, evo recumo ovu n73-super mob, al svi ga imaju, jer je best buy.
Zadnji uredio vjeko : 25-06-2007 u 18:41
N90 je toliko nefunkcionalan i neupotrebljiv mobitel da je to stravično. Jedina konkurencija u tom pogledu mu je N95.
Smogovac je 100% u pravu.
A ti Vjeko bi mogao počet prakticirat malu dozu objektivnosti, mislim, jasna je meni deviza 'svaki cigo svog konja hvali', al što je previše je previše![]()
Testis unnus, testis nullus!
Imao sam ponudu kupiti n90 za 900 kn, ma ne bi dao ni svoj c81 za takav mob, nije stvar ruznoce i velicine, vec to sto je to mob starije verzije symbiana sa nabrijanom grafikom, dakle nema programa te verzije symbiana da su radjeni za tu rezoluciju pa su svi zamuceni, dobro da se nisam zaletio....
@marko6630 smogovcu svaka cast
a sto se tice nefunkcionalnosti i neergonomije- u više slucajeva problem je veličina šake, sto sam naveo u postu prije.
@borisxy tvoje navedeno i nedostatak vibre su glavni nedostaci n90ke.
@Vjekoslav
Nisam ni rijec rekao o ergonomiji. To je najmanje bitno, N90 pokopali su tehnicki nedostaci.
Zadnji uredio marko6630 : 25-06-2007 u 23:04
Testis unnus, testis nullus!
sori kaj opet budim temu, al zanimaju me ti tehnicki nedostaci. pa bi te molio da kazes koji su to??
bas razmisljam, pa kakvi tehnicki nedostaci..pa symbian ko symbian. ako si mislio na wlan, tvout..to onda i nisu neki nedostaci..
prije bih rekao da ju je pokopao los marketing.
Bookmarks