pogledaj u task manageru koji proces ti ždere proc.
Dakle, nekih 3-4 mjeseca od kad sam zadnji puta stavljao windowse na stroj, čini mi se da se sustav opet počeo usporavati... Tako je bilo uvijek: nakon nekoliko mjeseci, windowsi bi se počeli vuči, zapravo rad procesora bi skoro stalno bilo blizu ili na 100%... Inače imam Intel Pentium 2.4 GHz na 1 MB DDR RAM za što mislim da nije uopće loša konfiguracija, pogotovo za ono za što meni komp služi: ponajviše internet, ponekad obrada slike ili zvuka ili nekakva montaža, te slušanje glazbe i gledanje videa... Imam TuneUp 2006, ali izgleda mi kao da ništa ne pomaže... Imate li kakvih prijedloga ili sam opet osuđen na formatiranje particije i ponovnog stavljanja windowsa i svih aplikacija?
pogledaj u task manageru koji proces ti ždere proc.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ma znam za to i nije mi jasno... Firefox mi kad je upaljen najviše ždere i to ponajviše kad primjerice gledam nešto na YouTube-u... Ono, tipa oko 150.000 KB... To baš nije normalno, ne?
Ako ti FF tolko troši resursa, morat ćeš se pomiriti s time. Kolko sam primjetio on baš zna potegnuti kad gledam neke flash animacije, ili filmiće, a da ne pričam da uz to bude još upaljenih tabova..
To je jednostavno tako, nije integriran u Windowse i koristi svoje instrukcije, .dll-ove i sl. ...zato je i sporiji kod startanja u odnosu na IE.
vidi u procesima jel ima dumpremp ako ima ubij ga... ima najčešće 2
Seriously?
Jok, nema... A što se FF-a tiče, zašto do prije koji dan je sve bilo u redu?Izvorno postao Compov
ček, jel ti se komp vuče kad FF radi ili opčenito?
Evo bas sam sad pogledo i meni opera vuce 115k tak da mislim da je to normalno ali zauzece proca mi je 2% tak da neznam ali mislim da nije FF ziher provjeri program ekoje si sve instalirao u tih par mjeseci a koje ne koristis pa kreni brisat...a ima i jedan zgodan programcic al sam zaboravio kak se zove koji ti pokazuje sto se sve to zapravo pokrece kad ti se upale windowsi pa ga probaj na ci ubit te procese
P.S. ja imam amd 3000+venice core na defaultu znaci 1800mhz
Evo, pokrenuti su mi FF, eMule, te nešto programa u trayu (yahoo!messenger, MSN, Skype, GoogleTalk, Commander...) i dok je bio u idleu, znači u stanju mirovanja vidim da je procesor cijelo vrijeme radio na 50 do 80%...![]()
otvori task manager i prati zauzeće proca za pojedine programe (klikni na cpu karticu da ih poredaš). Evo npr dok pišem ovo, opera ždere 17-20%, Kad miruje, ždere 5-10% (vrte se ovi smajlići desno od texta), kad skrolam po cafe-u, skoči na 70%. Ugl kad je sve mirno "system Idle Process mora biti na 98%. U taskbaru je Trilian, skype, nod32, yahoo widget engine i m-router.
Ma, pratim to cijelo vrijeme i kaj da radim s tim? Isti programi kao i prije nekoliko tjedana, samo što sad je usage skočio do plafona... Primjerice, za FF mi veli da je CPU između 25 i 25, a memory usage čak 160.000+... Znači, neke konkretne pomoći nema?
čudno. Evo opera 9 guta 50megi dok je otvoren samo ovaj post i isto 50 megi kad sam pootvarao 20 tabova s forumima, youtubeom, flashom itd...
Čitam da postoji nekakav hotfix koji bi mogao riješiti taj problem, ali na microsoftovim stranicama se ne može skinuti, a ja pojma nemam koji bi to točno hotfix bio... Ovo je prokleto frustrirajuće, stavljati windowse svakih nekoliko mjeseci...![]()
sa 1 GB rama ti nebi smjelo bit tak sporo...
valjda ti je jasno da je razumljivo za FF da treba tolko RAMa ako imas gro add-ona na njoj...isto tako velik cache pridonosi "gladi" FF-a (al to manje) , eventualno nekakvi widgeti , teme da ne spominjem .
meni mozilla zdere nekih 110 MB sa 5 otvorenih tabova . sa dosta add-ona + ukljucenim fasterfoxom(za ubrzavanje mozille).a imam samo 256 rama.
sad sam na jednom drugom kompu , p4 2,8 Hyper-T sa 512 rambusa i mozilla zdere nevjerovatnih 57 MB sa 5 tabova upaljenih ...
kod mene bi bar duplo.
![]()
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Ma, čudno mi je to da se to počelo događati u zadnjih par dana, a jednako koristim FF i ostale aplikacije kao i prije...
Bookmarks