Cekaj malo...kazes da bi koristila kameru kao back up u slucaju otkaza kamere kojom se koristi kamerman, koji ocito radi priloge s tobom...moje pitanje je...gdje je taj kamerman u ovoj cijeloj prici, pa kamermani bi trebali znati barem osnove posla koji rade, pa bi te mozda tvoj kamerman mogao i najbolje savjetovati u kupnji kamere...
Uglavnom...precizna si sto se uvjeta koji postavljas pred kameru tice, jedino sto nedostaje da bi imali potpunu sliku jest medij koji zelis da ti kamera koristi...sto mi se cini prilicno bitno s obzirom da bi se kamera koristila i u poslovne svrhe...
Na zalost i kod kamera ti je kao i kod foto aparata...koliko ulozis toliko mozes i ocekivati.
Moji savjeti su sljedeci:
- ako doista ne zelis ili ne mozes izdvojiti vecu kolicinu novca, a spremna si uciniti barem mali kompromis komparirajuci ono sto trazis i ono sto ces kupnjom dobiti, savjetujem sljedeca dva modela, s tim da prvi navedeni ima kod mene prednost kao kuca veliku:
JVC GZ MC500
Sony HDR HC3
Naglasavam kako su oba gore navedena rijesenja doista kompromisna. Radi se o kamerama malih dimenzija, dakle uporaba u "ozbiljnije" svrhe dolazi u obzir samo sa stativom...iz ruke, pogotovo po noci mislim da nebi polucila zadovoljavajuce rezultate (ako govorimo o uporabi snimke kao reportaze). Ipak obje kamere dati ce vrlo kvalitetnu sliku, a i zvuk, ponasati ce se dobro i u uvjetima smanjena svjatla...tu je dobra rezolucija i HDMI izlazi...
Cijena ovoga prvoga navedenoga JVC modela je cca 8000 kn , a Sony ja oko 9000 kn.
- ako pak ne zelis ciniti komprimise oko svojih zahtjeva, tada ces jedino kvalitetno rijesenje pronaci, u nesto skupljemu razredu video kamera...moje preporuke:
DV kamere
Canon DV XM2
Sony DCR VX2100
HDV kamera
Sony HDR FX7
Prvi navedeni model, dakle Canon kosta cca 13 500 kn, Sony VX2100 kosta oko 21 00 kn, dok Sony FX7 kosta oko 23 000 kn.
Moja topla preporuka i moja odluka u vasoj situaciji bi bila Sony VX2100, iako necete puno pogrijesiti da odaberete bilo koju od tri posljednje navedene!![]()

Odgovori uz citat

)

Bookmarks