"Shake reduction" je često slučaj kada proizvođači nastoje "utrapiti" nešto pod zvučnim imenom, za ono što to zapravo nije. Kod mene zapravo nedoumica ne postoji jer prva dva aparata i "ne vidim". Što će vam touch screen: da li ste se zamislili kako će se on zapravo brzo isprljati: pa taj ekran ionako služi za prikaz informacija. Znam da ima "olovčicu", ali ako svi koristimo dugmiće, možete i vi. Što se tiče optičkog tražila, ne vidim zašto je to bitno? Pa uvijek imate ili veliki ekran ili i ekran i malo elektroničko tražilo.
Shake-reduction je često (ne znam konkretno jeli i za ove modele) naziv s kojim se diže ISO osjetljivost kako bi se koristila kraća ekspozicija i snimku učinilo "bezmutnom" No povećanje osjetljivosti vodi do pada kvalitete slike, stoga je ta akcija upitna, a rezultat razočaravajući.
Ako vam je bitan izgled uzmite Canon IXUS 850 IS, a ako vam su vam bitne perfomanse uzmite Canon PowerShot S3 IS. Oba imaju "IS" dakle stabilizaciju slike i ova su puno bolja od navedenih prvih aparata.
I kod aparata vrijedi, koliko para toliko muzike, ne kupujete ga svaki dan i moje je mišljenje da uzmete najskuplji u klasi dakle Canon PowerShot S3 IS.

Pogledajte svakako i novi model CANON POWERSHOT A710 IS kojemu je cijena oko 2300 kuna

Linkovi sa samplovima slika koje aparati daju...

link 710IS
link PowerShot S3