da nije unpartioned space?Izvorno postao zvijerka
Eto obećao sam da ću napisat nešto o laptopu koji sam uzeo pa evo da ispunim obećanje.
Ekran:
Radi na rezi 1280x800 i dosta je svijetao i oštar. Naravno widescreen će zahtjevati određeno vrijeme privikavanja pogotovo ako gledate TV na njemu što je u mene slučaj. Pošto sam prešao s CRT 17"ekrana na 15,4" LCD wide mogu reć da sam ugodno iznenađen i imam osjećaj da je ovo veće nego stara 17-ica.
Tipkovnica i touchpad:
Ugodno za korištenje, tipke pravilno respoređene, nema kemijanja sa tipkom Ž ili sa Win tipkom. sve je standardno. touchpad je dosta precizan i tipke ispod su dobre iako za moj ukus malo pretvrde. ima i malu četverosmjernu klackalicu između tipki za koju još nisam otkrio svrhu. ne radi kao kotačić miša, ne pokreće scroll barove, ne radi kao joystick, nemam pojma za šta služi.
Kućište:
Plastika dosta dobro obrađena, ali imam osjećaj da će se boja lako zgulit. Šarke mi izgledaju čvrste. Raspored priključaka dobar, razmak između USB priključaka je dosta velik pa neće bit problema sa širim USB memorijama i kabelima. optički uređaj se nalazi sa lijeve strane i nema ladicu nego je onaj ko u auto radiju (ne znam kako se to stručno zove). s lijeve strane se nalaze priključak za struju, modem, dvd-rw i 2 USB-a, a s desne VGA izlaz, TV-out, dva USB-a te PCMCIA ulaz. pozada je DVI te LAN priključak. sprijeda je IRDA, audio izlazi i ulazi (što me malo smeta, jer ako ukklučim zvučnike viri mi konektor 3cmvani ispred mene), čitač kartica te prekidači za WLAN i BT (za koji još nisam otkrio da li uopće postoji u laptopu)!
Zvučnici:
Dosta loši, imam osjećaj da je bolji onaj na mojoj nokiji 6680, ali kupio sam dobre slušalice pa onda me i ne briga.
Kamera:
u skaypu dosta zastajkuje ali je oštra i svijetla. dobra za povremenu upotrebu i video chat.
Općenite performanse:
Dosad sam koristio komp sa AMD procom od 1700mhz i gigom rama i ovaj ga višestruko nadmašuje. paljenje programa je puno brže kao i dizanje windowsa. probao sam od igara FM2007 te novi Flatout 2 i mogu reć da rade puno bolje od mog starog kompa. Flatout igram na maksimalnim postavkama i radi bez problema. jedino imam malo problema kod rezolucije jer je ekran wide pa moram skoro svaku igru posebno prilagođavat toj rezoluciji. pogotovo one starije.
Ostalo:
kad sam prvi put upalio laptop morao sam čekat oko 20min da se sve instalira na njega. npr, neki njegovi programi za touchpad, kameru... uz njega dolazi winXP home sa SP2, hard je podjeljen na 2 particije po 55gb čini mi se a na ostatku je nešto smješteno šta nije vidljivo korisniku. baterija traje oko 3 sata maksimalnog korištenja s maksimalnim osvjetljenjem. to sam probao s nekim programom za testiranje baterije. dobijete na njemu instaliran antivirus Norton.
ako vas nešto posebno zanima oko laptopa slobodno pitajte pa ću se potrudit da vam odgovorim. laptop je kupljen u HGspotu i ima 12 mj garancije. u kutiji dolaze kabel za napajanje i cd koji nisam ni stavio u laptop pa ne znam šta je na njemu te neka upustva.
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24406
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
da nije unpartioned space?Izvorno postao zvijerka
Mislim da na jednom dijelu hard diska na laptopima sa predinstaliranim Windowsima bude onaj kao "backup" za repair Windowsa... Pošto nikad ne dobiješ baš instalacijski CD...Izvorno postao Inovator
Osim toga zar nije on rekao 2 x 55GB = 110 GB... Mislim da je to ok za HDD od 120GB?... Nijedan HDD nema nazivnu veličinu, već umanjenu... Moj 250GB externi je 233GB zapravo... itd.
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
evo ovo je u code jer je offline... a što se tiče laptopa...Code:to je noramlno kod svakog HDDa... znate zašto... HDD ima recimo veličinu 250.000.000.000 Bytes i sad se napravimo pametni i kažemo da je to 250 GB... e pa nije... 1 Kb= 1024 B 1 MB= 1024 Kb 1 GB= 1024 MB stoga da bi dobio pravu vrijednost broj se dijeli sa 1024 tako onda dobijemo... 250 000 MB/ 1024 = 244 GB a onda ako vaš hdd formatirate u ntfs i tak to... i na tome gubite par sto megabajta...
ja također imam acer, samo drugi model, ali kučište je isto... ija si kontam da je ovo vrlo kvalitetna boja...
Sljedeći put ako budeš pisao review, instaliraj sve drivere... jer recimo u ovom primjeru nisi instalirao drivere za touchpad pa ti "klackalica" ne radi.. inače touchpad je iznimno dobar, ima mnogo dobrih stvari...
za primjer... osjeti jačinu pritiska i ako jače pritisneš i vučeš po touchpadu, strelica ide brže, a ako slabije pritisneš, strelica ide psorije..
također u kutove touchpada možeš dodavati opcije da recimo klikom na lijevi gornji pokrene neki program i tak...
sam drivere treba instalirat...
jedina mana jeste što se driveri dobiju instalirani pa kad stavite neki drugi OS ( od onoga koji je instaliran ) onda morate sami skidat drivere... za sve ... a nekima je žao skidat 250 MB
Zadnji uredio Krompirko : 17-12-2006 u 13:25
evo otvorio sam partition magic i on kaže ovako, imaju 3 particije. prva je formatirana u FAT-u i ima oko 4gb i zove se PQSERVICE i cijela je zauzeta tako da je to moguće što je DJ rekao. Druge dvije su formatirane u FAT32 i na prvoj je sustav a na drugoj dokumenti.
Zar se windoowsi ne instaliraju na NTFS particiju??? ili je svejedno??
to mi je instalirano ali eto nisam vidio. stoji dolje u trayu a ja nisam skužio.Sljedeći put ako budeš pisao review, instaliraj sve drivere... jer recimo u ovom primjeru nisi instalirao drivere za touchpad pa ti "klackalica" ne radi.. inače touchpad je iznimno dobar, ima mnogo dobrih stvari...
za primjer... osjeti jačinu pritiska i ako jače pritisneš i vučeš po touchpadu, strelica ide brže, a ako slabije pritisneš, strelica ide psorije..
također u kutove touchpada možeš dodavati opcije da recimo klikom na lijevi gornji pokrene neki program i tak...
sam drivere treba instalirat...
jedina mana jeste što se driveri dobiju instalirani pa kad stavite neki drugi OS ( od onoga koji je instaliran ) onda morate sami skidat drivere... za sve ... a nekima je žao skidat 250 MB![]()
da stvarno je moćna aplikacija. ali koristim većinom miša pa mi i ne treba osim kad negdje idem i ne da mi se nosit miša.![]()
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
Što se NTFS particije tiče naravno da je preporučljivo staviti XP na NTFS, ali "preživjet" će i na FAT32 normalno, lol... Ali bilo bi bolje da je NTFS, FAT32 koliko znam nije ni po čemu baš sad bolji od NTFS-a da bi iz nekog posebnog razloga tu bio umjesto NTFS-a...Izvorno postao zvijerka
Inače to sam već jednom vidio da je (bar na Aceru) Win instaliran na FAT32...
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
ja sam mislio da mora bit na NTFS-u. ma nek stoji. kad budem radio format onda ću prebacit u NTFS.
na FAT32 ne možeš kopirati DVD na DVD, odnostno ne možeš imati file veći od 2 ili od 4 GB... ( neznam točno )
postoje načini na koji se to zaobiđe, ali je jednostavnije imati NTFS... osim toga ntfs je sigurniji...
FAT32 particije se koriste da bi u slučaju neispravnosti operativnog sustava mogli iz DOSa pristupati svojim dokumentima i service particiji...
ja kad sam dobio laptop, prvi je korak bio sve formatirati... makar indowsi bili original...
sad trenutno...
7 GB windows NTFS, pa 40 GB free za stvari , zatim Linux boot od 4 GB, linux home od 2 GB i linux swap od 1 GB...
eto particije lijepo podjeljene...
još da na laptopu uspijem flashat bios i stavit neki terminal look a like picture bi bilo idealno...
ma za to kopiranje imam vanjski disk u NTFS-u tako da za to nema zime.
Evo i ja sam ga nabavila pa da se nadovezem...
Optički uređaj se nalazi sa lijeve strane i nema ladicu nego je onaj ko u auto radiju (ne znam kako se to stručno zove)... da to nisam skuzila odmah pa sam ko manijak stiskala tipku i gledala kak se ladica ne otvara. I imam problem. Poprilicno me zivcira sto je taj princip. Jer za instaliranje bluetootha imam onaj mali cd i uopce ga nece primit i ucitat!! Poludit cu.
...te prekidači za WLAN i BT (za koji još nisam otkrio da li uopće postoji u laptopu)! ...da pise da laptop nema BT ali ne kuzim cemu taj prekidac onda??
Zvučnici:
Dosta loši, imam osjećaj da je bolji onaj na mojoj nokiji 6680, ali kupio sam dobre slušalice pa onda me i ne briga. Također, imala i taj mob i isto mogu reci.![]()
Kamera:
u skaypu dosta zastajkuje ali je oštra i svijetla. dobra za povremenu upotrebu i video chat. Poprilicno zastajkuje, al sta je tu je.
Ovo ostalo također sve isto sto se tice paljenja i programa, i isto kupljen u Hg spotu.
Caution: I can go from 0 to bitch in 6.8 seconds
Izvorno postao JOLIE
čestitam na kupnji.
evo ja ga koristim već neko vrijeme i mogu reć da sam poprilično zadovoljan. probao sam oblivion i isprve šok. igra mi je sve postavke stavila na najniže i mislio sam da neće baš najbolje radit. rezu mi je stavilo 800x600. ja sam povećao postavke i rezu i igra radi bez problema. sve postavke su mi iznad polovice neke i na maksimumu i radi bez imalo zastajkivanja.
jedino što pri zahtjevnijim stvarima počne puhat iz njega ko iz klime! postane strašno bučan ali to se samo povremeno pali. naravno tada se i poprilično zagrije.
Evo, i ja zelim nabaviti ovaj laptop ali imam jedno pitanje, posto sam iz Slovenije, me zanima gdje mogu najeftinije nabaviti ovaj laptop Acer Aspire 5671 AWLMI u ZAGREBU ... malo sam pogledao na internetu ali svi su oko 8.400 kuna ... ko ima najeftiniju robu u Zagrebu ?
Hvala !
HG SPOT, www.hgspot.hr
8099kn je taj model
Aha, hvala, jos jedna stvarcica, jel se jos vraca pdv ako kupujem u hrvatskoj, trebalo bi, jel tako ?
Nikada nisam kupovao vani tako da ne znam, mislim da se vraća, ali onda moraš legalno uvest lap, platit carinu i ostalo...valjda, nagađam...
Znam, da bi treba legalno uvest laptop i platit carinu ali necu, ne isplati se ako moram platit carinu ... zato i zelim kupiti u cro, tako cu pristediti 200€, a to nije bas sitna lova ...
Raspitaj se još oko toga sa carinom, ja nisam nikada ništa uvozio/izvozio pa stvarno nemam pojma... logično mi je da treba platit carinu i onda tražit povrat poreza, a sad, mnogo je nelogičnosti u mnogim ljudskim zakonima pa...![]()
Hm, izgleda da je u HGspotu ponestalo Acera 5671 awlmi :| Kamo sada u shoping ... moze neka ideja ?
Ja danas kupio Acer Aspire 5101 i jako sam zadovoljan. OVo s blututom je stvarno glupo. Zašto su stavili prekidac, ako ga nema.
Jedno pitanje svima koji imate acer 5671 awlmi ... dali postoji bluetooth na doticnom laptopu i ako postoji, kako ga aktivirati ... ?
trebas instalirati drivere... ako ti je predinstalirano racunalo, blutut bi se trebao upalit i trebalo bi svijetliti plavo svijetlo ( isto kao kad Wlan upalis )
Znaci trebam drivere ... pa da vidimo. Jos jedno pitanje, nabavio sam laptop u hgspotu, u kutiji nije bilo nikakvih cd-a sa driverima ili nesto slicno, zanima me dali ste vi dobili neke cde sa driverima ili nesto slicno, pisao sam preko e-maila i pitao sta je sa tim, i kaze ovo :
Poštovani,
Ne , svi novi modeli laptopa pa tako i Acer ima na sebi instaliranu skrivenu particiju na kojoj su windowsi i ostali driveri.
Dakle više ne stavljaju CD-e nego je sve instalirano u samom prijenosniku.
Nisam siguran gdje se nalazi na Aceru ali trebalo bi negdje pisati u uputama ( na F11 ili nekoj takvoj tipki)
Dali je to istina, to mi je pomalo cudno jer bi trebao biti bar neki cd sa uputama ili diverima ili nesto takvo ... kako je vase iskustvo ? Pogotovo me zanima za one laptope koje ste nabaviili u ghspotu ... da znam ako dizem uzbunu ili ne ...
Imaš jednu particiju od oko 5GB ziher...tamo potraži.
Ako ne uvijek imaš internet pa od tamo skini.
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Pa dobro nije mi problem skinuti sa interneta ... samo me zanima, dali se pravijo mutave ili je to istina, da nema vise cde sa driverima ...
Bookmarks