Eto obećao sam da ću napisat nešto o laptopu koji sam uzeo pa evo da ispunim obećanje.
Ekran:
Radi na rezi 1280x800 i dosta je svijetao i oštar. Naravno widescreen će zahtjevati određeno vrijeme privikavanja pogotovo ako gledate TV na njemu što je u mene slučaj. Pošto sam prešao s CRT 17"ekrana na 15,4" LCD wide mogu reć da sam ugodno iznenađen i imam osjećaj da je ovo veće nego stara 17-ica.
Tipkovnica i touchpad:
Ugodno za korištenje, tipke pravilno respoređene, nema kemijanja sa tipkom Ž ili sa Win tipkom. sve je standardno. touchpad je dosta precizan i tipke ispod su dobre iako za moj ukus malo pretvrde. ima i malu četverosmjernu klackalicu između tipki za koju još nisam otkrio svrhu. ne radi kao kotačić miša, ne pokreće scroll barove, ne radi kao joystick, nemam pojma za šta služi.
Kućište:
Plastika dosta dobro obrađena, ali imam osjećaj da će se boja lako zgulit. Šarke mi izgledaju čvrste. Raspored priključaka dobar, razmak između USB priključaka je dosta velik pa neće bit problema sa širim USB memorijama i kabelima. optički uređaj se nalazi sa lijeve strane i nema ladicu nego je onaj ko u auto radiju (ne znam kako se to stručno zove). s lijeve strane se nalaze priključak za struju, modem, dvd-rw i 2 USB-a, a s desne VGA izlaz, TV-out, dva USB-a te PCMCIA ulaz. pozada je DVI te LAN priključak. sprijeda je IRDA, audio izlazi i ulazi (što me malo smeta, jer ako ukklučim zvučnike viri mi konektor 3cmvani ispred mene), čitač kartica te prekidači za WLAN i BT (za koji još nisam otkrio da li uopće postoji u laptopu)!
Zvučnici:
Dosta loši, imam osjećaj da je bolji onaj na mojoj nokiji 6680, ali kupio sam dobre slušalice pa onda me i ne briga.
Kamera:
u skaypu dosta zastajkuje ali je oštra i svijetla. dobra za povremenu upotrebu i video chat.
Općenite performanse:
Dosad sam koristio komp sa AMD procom od 1700mhz i gigom rama i ovaj ga višestruko nadmašuje. paljenje programa je puno brže kao i dizanje windowsa. probao sam od igara FM2007 te novi Flatout 2 i mogu reć da rade puno bolje od mog starog kompa. Flatout igram na maksimalnim postavkama i radi bez problema. jedino imam malo problema kod rezolucije jer je ekran wide pa moram skoro svaku igru posebno prilagođavat toj rezoluciji. pogotovo one starije.
Ostalo:
kad sam prvi put upalio laptop morao sam čekat oko 20min da se sve instalira na njega. npr, neki njegovi programi za touchpad, kameru... uz njega dolazi winXP home sa SP2, hard je podjeljen na 2 particije po 55gb čini mi se a na ostatku je nešto smješteno šta nije vidljivo korisniku. baterija traje oko 3 sata maksimalnog korištenja s maksimalnim osvjetljenjem. to sam probao s nekim programom za testiranje baterije. dobijete na njemu instaliran antivirus Norton.
ako vas nešto posebno zanima oko laptopa slobodno pitajte pa ću se potrudit da vam odgovorim. laptop je kupljen u HGspotu i ima 12 mj garancije. u kutiji dolaze kabel za napajanje i cd koji nisam ni stavio u laptop pa ne znam šta je na njemu te neka upustva.
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24406

Odgovori uz citat
Bookmarks