razlika ti je u biti samo u te dvje kamere.
ja neznam koja je ovo vec tema gdje se usporedju ova dva moba,bar jedno 3-4-ta
hmmm.
vis vis nisam to znao.
N72 je više "fashion" model, znači samim izgledom to odaje-ima lakirano kućište, jako dobro za packe prstiju.
Tako je, Rage99, n72 je "izrod" u kolekciji novih Nokia Symbiana pošto radi na staroj platformi (8.1).
Osobno ne bih mijenjao n70 jer, kad staviš Pro et contra-dođe da je n70 bolji mobitel (smartphone) od n72. A, zbog samoga dizajna nema potrebe mijenjati mob.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Skoro su skroz isti samo što je N72 više šminka,a N70 ima 3G
i ja sam jučer bio u dvojbi N70 ili n72 i odlučio sam se za N70...
hebi ga, da je N72 symbian 9.1, i da ima bolji displey, odlučio bi se za njega... A ovako, mi ispada da je N70 bolji izbor jer su cijenom tu negdje a nudi i 3G (dobro nije mi to nešto naročito bitno)...![]()
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
a zasto bi ti bio bolji n72 da ima 9.1?
koje ti to prednosti donosi novi symb.??
mozda na novim modelima koji tek dolaze, da (gps...), ali na stariji ne
eh da imam malo love pa da bocem n70
trenutno najisplativiji symb fon !!
cca 1600kn na crno novi sa 2 god gar.
RoBee
Da, zasigurno best buy symbian...
Ma kažem, da N72 ima rezoluciju ekrana ko N73 i noviji (brži) soft, onda bi se odlužio za N72, a ovako imam N70... I super sretan sam...![]()
ne skoro su isti samo n70 ima 3G
Ma znam da je razlika samo u tome što N70 ima kameru za vide-razgovore...
Samo sam napisao pod kojim bi uvjetom kupio N72... (to bi bilo dobro da su stavili na N72, po mom)
Nokia N70
Naziv aparata Nokia N70
Frekvencijsko Područje UMTS / 900 / 1800 / 1900 MHz
MMS Da
Max veličina primljenog MMS-a
GPRS Da
Dimenzije 108.8 x 53 x 21.8 mm
Masa 126 g
Kapacitet Baterije Li-Ion (BL-5C) 900 mAh
Autonomija Baterije Vrijeme razgovora 3 h i 30 min; Stand-by do 250 h
Zaslon (Tip i Dimenzije) TFT, 256K boja, 176 x 208 pixela
Vrsta Melodija Polifone (64 kanalne), Monofone, Mp3, Realtone
Vibracija Da
Hrvatski Izbornik Da
Broj Kontakata Ovisno o slobodnoj memoriji
Memorija 35 MB, RS-DV-MMC kartica, Ukljucena kartica 64 MB
IrDA Ne
Bluetooth Da
Kamera Da , Video ( snimanje, reprodukcija )
E-mail klijent Da
Posebnosti Kamera 2 MP, 1600x1200 pixela, video, bljeskalica; Dodatna video call VGA kamera; Symbian OS 8.1a, Series 60 UI; EDGE; Mp3/AAC/MPEG4 player; FM Radio; Diktafon; Speakerphone; Glasovne naredbe i biranje; T9; xHTML/HTML browser; Pop-Port sa USB; Push to talk (PZR); WAP 2.0; Java MIDP 2.0; Video streaming; Instant Messaging; Kalendar; Organizator; Lista obaveza; Kalkulator; Pretvarac;
Nokia N72
Naziv aparata Nokia N72
Frekvencijsko Područje 900 / 1800 / 1900 MHz
MMS Da
Max veličina primljenog MMS-a
GPRS Da
Dimenzije 109 x 53 x 21,8 mm
Masa 124 g
Kapacitet Baterije Li-Ion 970 mAh
Autonomija Baterije Vrijeme razgovora do 3 h 35 min; Stand-by do 260 h
Zaslon (Tip i Dimenzije) TFT, 262000 boja; 176 x 208 pixela
Vrsta Melodija Polifone (64 kanalne); MP3
Vibracija Da
Hrvatski Izbornik ?
Broj Kontakata ?
Memorija 20 MB; 128 MB RS-DV-MMC kartica
IrDA Ne
Bluetooth Da (v2.0)
Kamera Da , Video (snimanje, reprodukcija)
E-mail klijent Da
Posebnosti Kamera 2 MP / 1600 x 1200 pixela / video / bljeskalica; Operativni sustav Symbian OS 8.1, Series 60 UI 2.8; MP3 / AAC / MPEG4 player; Stereo FM radio; Push to talk (PZR); Java MIDP 2.0; WAP 2.0/xHTML, HTML; USB port v2.0; T9; Glasovno biranje / naredbe; PIM funkcije; To-Do lista; Printanje; Speakerphone
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=872...ec=-1&range=-2
makli su n70 u vipu iz ponude
Ova dva telefona su vrlo slicna tako da ne vredi menjati N-70 za N-72.Razlika izmedju ova dva telefona osim u izgledu i podrsci za 3g koju ima N-70 su:N-72 je malo brza,lepsa,bolje opremljena(u standardnom paketu idu bolje slusalice,2 adaptera,dv rs-mmc 128mb.....),baterija duze drzi,tastatura laksa za kucanje i kuciste telefona je malo bolje odradjeno.Sve u svemu,to je malo bolja kopija (ali osiromasena) N-70 gde su ispravljeni sitniji nedostaci pomenutog modela.Ako menjas N-70 (znaci polovan) za nov N-72 to je neisplativo.Bolje je sacekati sa kupovinom i uzeti N-95.Pozz
Ma da, stari symb ima !? Uzas.. sorry na krivoj informaciji..![]()
cujte, nema smisla vise razglabati o ovoj temi, razlike su:
n70: 3g /2kamere(kom to sta znaci osim za autoportret, posto video pozivi nece jos zazivjeti par godina)
n72: malo fancy design, malo drugacija tipkovnica od n70. eh da, uz n72 se dobije 128mb kartica i to je to.
to su vam sve razlike. meni je n72 ljepsi, al opet sam se volio igrati sa vga kamericom. a osim toga n70 je jeftiniji... a ima ajmorec samo tu dodatnu kameru, odnosno 3g. sto je i osnovna razlika navedenih mobitela, design nije promjenjen u tolikoj mjeri.soft je isti.
blizanci (al nisu jednojajcani)
Zadnji uredio danyx : 22-01-2007 u 23:43
VK 1010-IO
Bookmarks