Gledajte, to vam je sve doista jako relativno.
Različite baterije različitih brandova će kod različitih ljudi različito raditi.
(hehe, e jesam ovo dobro složio)
Neki su ljudi zadovoljniji određenim punjačem i baterijama dok ostali nisu.
Nekako se još ne mogu otrgnuti dojmu da koliko god proizvođači pričali da su rješili pojavu memory efekta to nije istina sasvim.
Primjera radi evo ovako. Punim baterije po 50-ti put onako normalno...kada mi se sasvim isprazne tek onda stavljam na punjač.
I onda zbog nekog eventa sam jedno 3 puta dopunio baterije prije nego su mi se sasvim ispraznile jer su mi trebale sasvim pune baterije...i nakon toga se nisam mogao načuditi da su mi baterije kraće držale nego inače.
E sad je li to moj subjektivan doživljaj cijele situacije ili je to doista tako ne znam i ne želim tu neku raspravu, ali velim imam takav dojam da je memory efekt još uvijek i te kako sa nama (mada znam da nije).
Mislim, čitao sam ja mnogo o tome kako taj memory efekt više "ne postoji" na novijim baterijama, zatim na kojima se je dosta pokazivao, na kojima je što pomoglo od tehnologija da ga otklone...ali ipak praksa je nešto drugo, i ona pokazuje da nije u redu tvrditi da su uklonili problem jer ga nije moguće 100% ukloniti i on se još uvijek pokazuje tu i tamo (kako kod kojeg korisnika).
I samo da dam još jednu malu napomenu ovdje nevezanu uz temu...kako smo ušli u zimski dio godine samo želim poručiti novim korisnicima aparata da se ne začude što im baterije na niskim temperaturama kratko drže, to je sasvim normalna pojava![]()

)
).
Odgovori uz citat
Bookmarks