forum.svijestskutera.com koristi yabbSE koji smo mi imali u vidu, ali ipak prešli na vB. yabbSE učita cijelu tablicu sa svim postovima i tek ti ju onda prikaže... dakle, dok se ne učitaju svi postovi ti ne vidiš niti jedan. onda se učitaju slike. vB šalje post po post tebi na monitor, što je mislim ipak bolje jer možeš lagano pratiti raspravu dok se ostatak učitava.
forum.vidi.hr je izgleda njihov vlastiti uradak koji radi isto kao i yabbSE, dakle prvo učita cijelu tablicu sa svim postovima i onda ih tek prikaže. zatim idu slike.
brzina u oba slučaja također ovisi i o brzini servera i gdje se oni nalaze. vidi vjerujem da ima servere u hrvatskoj tako da sigurno imaju prednost u brzini, a vjerojatno i veću propusnost nego mi.
yabbSE ima istina nešto manje grafike ali nije ni vB opterećen, a čini mi se isto nešto veću propusnost nego mi. euroarcov server je u americi, tako da je sigurno sporije nego da je u hrvatskoj, a osim toga ne znam koliku propusnost veze je euroarc zakupio, te kakvo je opterećenje na njihove servere obzirom na broj klijenata koje oni imaju hostane. zbog toga sumnjam da bi nam s drugim forumom bilo puno bolje...

Odgovori uz citat
Bookmarks