Da li si ti prijavio mms uslugu? Ti moraš prvo nazvat vip-ovu službu za korisnike, oni te registriraju, dobiješ njihov mms dobrodošlice, a ako ti nešto ne radi oni ti pomognu. Inače bi ti automatska konfiguracija trebala radit...
Ovako, kupio sam Sony Ericsson T610 i htio bih poslati par MMS-ova i tu im treba vaša pomoć. Naime, može li mi netko napisati postavke za MMS, znači sve što treba namjestiti i upisati u mobitel da bi mogao slati MMS-ove. Otišao sam na VIPovu web stranicu i skinuo automatsku konfiguraciju za MMS ali opet nisam mogao slati pa bih sad pokušao manualno upisati postavke.
Puno hvala unaprijed!
Da li si ti prijavio mms uslugu? Ti moraš prvo nazvat vip-ovu službu za korisnike, oni te registriraju, dobiješ njihov mms dobrodošlice, a ako ti nešto ne radi oni ti pomognu. Inače bi ti automatska konfiguracija trebala radit...
E thnx...
Evo zahvaljujući Genu uspio sam aktivirati MMS, a sad me zanima GPRS. Kako aktivirati GPRS? Trebam li i za tu aktivaciju nazvati službu za korisnike ili?
P.S. Isplati li mi se uopće GPRS, znam da se wap brže učitava ali me zanima jel na kraju kad se sve zbroji i oduzme se isplati uopće koristit GPRS, mislim zbog cijene?
pa tu računicu si trebaš ipak napraviti sam. imaš cjenik na VIPovim stranicama za GPRS uslugu, po pretplatničkim modelima.. a CSD ti je 1,22 kn/min.
malo sjedneš i računaš - sve ovisi koliko i za što ćeš koristiti mobilni prijenos podataka...
Sad sam malo računao i čini mi se da mi se isplati GPRS, ali sam pročitao na VIP-ovoj web stranici da je GPRS dostupan samo onima na pretplati. Svašta...
još 1 razlog više zašto volim simpu(iako je i ona u ku*cu)!![]()
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
pa uzmi si eXcite pretplatu (ako imaš ili imaš nekoga između 18 i 27 g.), ako ti je GPRS bitanPoslao: damir_8
Sad sam malo računao i čini mi se da mi se isplati GPRS, ali sam pročitao na VIP-ovoj web stranici da je GPRS dostupan samo onima na pretplati. Svašta...
Jel zna netko koliko košta kabel za povezivanje PC-a i Sony Ericssona T610?
P.S. Ma nije mi baš toliko bitan GPRS da uzimam eXcite pretplatu...
NE kupovati kabel - preskupo i ne radi skoro nikome - kupi IrDa ili BT adapter.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Da, kupi BT adapter koji kosta oko 200-250 kn. Moyda ti se cini puna, ali puno je bolje i od kabela i od ir. Ona tarifo gprs-a koja nema pretplatu kosta 15 kn za 100 kb, znaci posaljes mms od 50 kb, platis 3.65 kn i jos 7 kn GPRS-a, a kad posaljes mms preko CSD-a platis moyda kunu-dvije...
MMS ne pošalješ prek CSD-a jer to nije omogućeno kod naših operatera koliko sam ja upoznat, a prepaid korisnicima se zato uključuje GPRS, ali s ograničenjem samo na slanje i primanje MMS-a. Osim toga, ne plaća se posebno korištenje GPRS-a prilikom slanja MMS-a, nego je to ta cijena MMS-a.
upravo tako.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Kod Vipme-a ti se prilikom slanja mms-a spajas preko csda. Gprs mora bit ukljucen jer je mms namijenjen slanju samo preko njega, pa se mora mob nekako prevarit, ali se svejedno spaja preko csd-a. Ja sam jednom prilikom zvao sluzbu za korisnike i pitao ih dali se prilikom slanja mms-a gprs-om placa prijenos gprs-om i odgovorili su potvrdno... Dali je to samo "strucnost" njihovih sluzbenika ili je to stvarno tako, ja ne znam...
nee, poruka košta koliko košta, a gprs se kod vipme korisnika uključuje selektivno samo za gprs - najlakše ćeš to provjerit tako da vidiš koliko imaš love na računu, pa pošalješ MMS pa vidiš koliko su ti love skinuli...
E dobro, sad kad sam skužio to za MMS i za GPRS sad me zanima još jedna stvar na SE T610.
Naime, on ima ugrađen e-mail klijent pa me sad zanima kako njega podesiti? Da li trebam nazvati službu za korisnike ili?
Zanima me i koliko košta jedna e-mail poruka s mobitela na PC?
Za e-mail nazovi sluzbu za korisnike, oni ce ti znat najbolje rec sta trebas napravit. Mislimda se e-mail ne placa po poslanoj poruci, nego samo po vremenu provedenom na internetu za vrijeme slanja. Whiteboy, ja sam točno gledao, kad šaljem mms naplate mi vrijeme koje sam bio spojen na csd, i mms, naravno...
gle.. briješ krivo... mms se naplaćuje po poslanoj poruci unaprijed određenu cijenu. a stručnost u SZK je dovoljna samo ih ti nisi razumio - cijena je ustvari cijena prijenosa preko GPRS-a jer ti prenosiš MMS preko GPRS-a. jedina razlika je što ne plaćaš po količini podataka u odsječcima po 10 kB, nego je cijena fiksna (iliti malo te pljačkaju isto kao i u slučaju zaokruživanja razgovora na 15 sek, odnosno 1 min u fiksnoj telefoniji)
.....
što se tiče mail klijenta, podešavanje je jednako kao i za mail klijent na računalu (npr. OE). sve obavezne postavke koje se sreću na jednom, moraju se podesiti i na drugom. ISP ti je pritom tvoj mobilni operater, tako da koristiš njegov izlazni mail server (opet SZK), a jedna mail poruka te košta ovisno jel šalješ preko CSD-a po vremenu koje si utrošio, ili prek GPRS-a po količini podataka koje si prenio tom email porukom
Ma vidi... Cijena mms-a je fiksna, 3.65 kn i još se po gprs tarifi plača prijenos, isto kao i kod prepaida spajanje na csd. Ja sam savršeno razumio šta su oni u szk-u rekli, to šta oni nemaju pojma o čemu govore, nisam ja kriv... 100% sam siguran da se spajanje na csd plača pri slanju mms-a...
a šta da ti kažem.... nisi u pravu, ali ti to očito ne želiš prihvatiti.... mislim, obrađivana je ta tema u mobilu bila kad je MMS dolazio.
o nekakvom zavaravanju telefona trabunjaš totalno bezveze, i na prepaidu i na postpaidu se koristi GPRS za prijenos MMS poruka i osim cijene koju si naveo, ne plaća se dodatno prijenos.
to je kak stvari stoje, a ti si brij kak ti je volja, što se mene tiče tu je EOD.
Ma vidi, možda nisam u pravu, ali kad šaljem mms sa svog siemensa, on poziva onaj broj koji poziva i kad se spaja na wap preko csd-a, i štopao sam vrijeme, odgovara cijeni koja mi se skine uz cijenu mms-a.
nekaj si ti krivo naštimao kod tog siemensa
Ma nisam, oni iz szk su mi rekli da tako napravim. Tako je svima koji imaju siemens. Pratio sam, kad primam mms, mob prvo pozove onaj broj, mms se skine, i onda me obavijesti da sam dobio mms.
Poslao: whiteboy
NE kupovati kabel - preskupo i ne radi skoro nikome - kupi IrDa ili BT adapter.
Jel bi mi netko mogao objasniti što je to bt adapter jer sam i ja imao u planu kupovati kabel za T610 ...hvala
..."bt" adapter ti je "Bluetooth" adapter...ako znaš šta je Bluetooth...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks