ram bez razmišljanja uzmi
Intel Rock Lake D865PERL
Celeron 2,6Mhz 478 socket
512Mb DDR (2*256mb, 400mhz)
Nvidia Geforce 6600 GT
Uglavnom koristim konfu za Video obradu (dvd<->divix), ali tu i tam za neku dobru igru.
Znam da konfa nije nešto, pogotovo za igre, ali naletio sam na par igrica kod kojih mi slika zaostaje (quake 4, boiling point, NFS carbon)
Dok recimo SS2 se vrti super sa 800*600, maximum detalji.
Jel bi se isplatilo da nabavim P4 800mhz fsb, nekih 3000 mhz + još 512DDR?
Love za novu matičnu i pocesor, pa i grafičku nemam, pa bi se ovak krpao?
Ako matična nije "usko grlo"?
ram bez razmišljanja uzmi
A KAJ SAD TI GLEDAS�
uzmi ram pod hitno brzina ti i nije tolko loša neće bit baš neka vidljiva razlika između 2.6 i 3.0
Izmedu Celerona 2.6 i Pentiuma 4 3.0 ce definitivno bit primjetna razlika.Izvorno postao M A R I N
Nisam neki exper, ali ja bih se složio sa AM, jer celeron radi na 400MHZ FSB, i ima malo L2, dok P4 kojeg bi ja uzeo ipak radi na 800MHZ fsb, i ima 1MB L2 pričuvne memorije (cache).
Kako se kreču cijene P4?
Zadnji uredio alex1 : 18-12-2006 u 11:50
znan da debelo kasnin kojih 20 dana i da od ovoga nema sad koristi, al moran napisati. da ce se vidit razlika izmedu 2.6 celerona i 3.0 pentiuma 4?? da bi se vidila razlika on mora imati konfiguraciju koja te procesore mora totalno iskoristit, a njegova konfiguracija blago receno ne moze pratiti procesor. jedino sto treba napravit je stavit jos 512. drugo nista nema smisla. prijatelju ne bacaj novce bezbeze
Nema veze što kasniš, važno je da pišeš.Izvorno postao MKCyber
Cekaj malo, znaći ako nabavim 3.0 P4 nece dat svoj maximum na toj konfi?
A šta nevalja konfi? Matična ploča? Daj malo objasni zašto, ako nije neki problem.
Onda neću kupovat ni memoriju, radije počekam malo pa kad ušparam uzmem novu ploču, proc, memoriju.I prebacim se na AMD.
Ne prebacuj se na amd. Puno rama čak i na lošem kopjuteru napravi čuda.
Ako uzmeš tog P4 i još 512 rama imat češ zvjer. JOš taj pentiumić će se sigurno lako kloknut za nekih petstotinjak megaherca.
zašto da se svađam kada sam u pravu?
vjerojatno si vec uzeo novu konf. nisam stavio preplatu na temu pa... najprije uzmi jos rama, pa ako ni sa vise rama nebudes zadovoljan (a trebao bi) onda razmisljaj o daljnjoj kupovini. ako ti u nekim igrama trza jedna stvar ti je sigurna, a to je da ti nije to tvog procesora
computer freak
Nisam još ništa uzimao, previše sam ispeglao novčanik u ovo blagdansko doba, tak da će kupovina nove konfe pričekati.Izvorno postao MKCyber
Jel mi može netko objasnim kaj tu nevalja i zašto mi to izbaci?
Imam dvije memorije DDR 400, i rade mi na 267mhz, u biosu sam naštelao na automatski, a kada sam i stavio na 400mhz, opet je radilo na 267 mhz.
Propusnost memorijske sabirnice mi je 2133 MB.
Evo stvarno neznam puno o tome, pa ako mi netko može objasnit, jel to tak normalno?
DRAM:FSB omjer mi je 4:3, memorija usko grlo, na konfi.
Zadnji uredio alex1 : 03-01-2007 u 00:36
Šta nitko nezna u čemu je problem?
Probao sam svoje memorije na drugom kompu, te rade na 400mhz, a na mojoj ploči rade na 266mhz, zašto? prčkao sam po biosu, ništa nisam napravio, samo sam mora par puta vaditi bateriju, da resetiram bios na tvorničke postavke!
Dali je moguče da je na ploči kakav jumper, te je tamo stavljeno na 266mhz?
Ja nisam ništa našao!
Ili možda mora bit na ploči procesor od 800mhz FSB da bi memorija radila na 400MHZ?
Ajd pliz pomozite!
hm, 865 ploča
one su napravljene da bi na njoj radili procesori sa 200 mhz FSBom, dakle 800 Mhz efektivno...
i kad je FSB 200 onda je DDR = 2x200 = 400 Mhz
ako tvoj procesor ima sabirnicu 533 Mhz ( 533 = 4x133 )
onda je memorija DDR = 133x2 = 266 i ti tu ne mozes nista napraviti.. ( sto se tice frekvencije )
ali zato potraži podešavanje latencije na memoriji... neke 865 ploče su CAS mogle supuštati na 1,5
pa ako bi uspio naći postavke memorije, spusti latencije na 1.5-2-2-x ili 2-2-2-x
ako ti memorija bude radila na približno 2-2-2-x na 300 Mhz bit će boljih perfomansi nego sa recimo 3-4-4-x na 400 Mhz...
![]()
Cisto informativno posto si spomenio zamjenu na bolji procesor, gdje jos ima za kupiti procesor za 478-icu?
Aha znači trebao bi imati proc 800 mhz FSB,da bi mi memorija radila na 2*200=400mhz.Izvorno postao Krompirko
trenutni proc mi radi na 400mhz FSB, razmišljam sad da ubodem nekog rabljenog P4, ali teško ga je naći!
ništa onda ću probati latencije.
Hvala na pomoći, i objašnjenju!
Pozdrav!
ploča ne podržava spuštanje na 1,5.
Ali spustim na 2-2-2-x, e sad šta ovaj x prestavlja, mogu stavit od 5-8?
Everest kaže ovako:
jedna memorija je pc2100, 266mhz->memorijski tajminzi 133mhz ->2,5-3-3-6, i 100mhz ->2-2-2-5
druge dvije su pc3200,400mhz ->memorijski tajminzi 200mhz->3-3-3-8.
sve tri memorije imaju brzinu osvježavanja 7.8us.
Imam još jednu memoriju pc2100, ali ta ima brzinu osvježavanja 15us, nju sam maknuo, mislim da mi kvari prosjek jer ima brzinu osvježavanja 15us.
Sad neznam jesam u pravu, ili da je vratim i imam više rama?
Zadnji uredio alex1 : 05-01-2007 u 00:00
Bookmarks