Taj uređaj je već dugo u prodaji samo tko zna dali će ikad doći kod nas...![]()
http://www.gsmarena.com/o2_xda_atom_exec-1625.php
Taj uređaj je već dugo u prodaji samo tko zna dali će ikad doći kod nas...![]()
http://www.gsmarena.com/o2_xda_atom_exec-1625.php
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Ali ne sa giga ROM-a.......Izvorno postao Symbian FAN
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
ok, sad mi nije jasno: ako je Tytan izazvao veliko oduševljenje među smartphone ljubiteljima, po čemu je on bolje od ovog O2 XDA Atom-a? Mislim iskreno, svima većinom je bitno da ima dobru vezu s internetom, no za slanje tekstualnih mejlova i GPRS je više neg dovoljno...
dakle, meni osobno je bitno da je smartphone moćan kao sam uređaj a ne prema povezanosti s internetom, te išta ispod 400mhz i 128mb rama mi ne predstavlja ikakvu zanimaciju pa makar imalo i gigabitnu vezu prema internetu...
to je kao da imaš nabrijani kompjuter sa 56k vezom na internet.
ako ti internet netreba onda se nebudeš niti služio tom 56k vezom,ako ti treba onda vidiš zašto se smatra tytan boljim..
Tocno takoIzvorno postao sodom
![]()
![]()
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Inače samo da napomenem kada se već naveliko piše o tome da se negdje kroz vrijeme očito izgubilo pravo značenje "ROM-a".Izvorno postao kokibj
Baš gledam recenzije i općenito tu informatiku...ROM je oznaka za read only memory koja se koristila na elektroničkim čipovima u koje kad su jednom bili zapisani podatci više se nisu mogli mjenjati (onda tu još imate EPROM i PROM).
Sve ostalo bi trebalo biti RAM random access memory.
Znači da bi i storage memory trebala biti označena kao RAM ako bismo ispravno gledali.
Neka me ispravi netko ako griješim...tako smo mi označavali poluvodičke elemente koje smo stavljali na pločice.
Tocno tako.. ROM je PROM, EPROM i EEPROM.. I nikako se ne koristi za pohrajnivanje podataka koji se mogu mijanjati, brisati itd.. Dakle storage nikako nemoze biti ROM ( read only memory ), kad te podatke mozemo izmjenjivati.. Tak da po meni bi se to trebalo zvati flash storage memory, a ne ROM.. Nekuzim zast to ljudi zovu ROM..Izvorno postao observer
ok, to razumijem.Izvorno postao sodom
Ali ne razumijem zašto je među smartphone ljubiteljima bitnija brzina veze prema internetu nego snaga samog smartphone-a?
Naime, funkcije smartphone-a su vezane njegovom hardverskom snagom, koja za surfanje baš i nije bitna.
Stoga mi je logičnije da ako je nekome brzina spajanja na net bitnija od hardverske snage, da se taj može sasvim fino zadovoljiti današnjim standardnim high-end mobitelima koji više-manje svi imaju odličnu brzinu prema internetu
Stoga, opet velim, nije mi jasno zašto je Tytn digao toliko prašine kad hardverski gledano nije ništa posebno, a brzinom vezanja prema netu tek parira high-end mobitelima...
Za mene je smartphone kompjuter koji je još i mobitel, a ne mobitel koji može biti i kompjuter...
Moderator, briši ovo![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks