Trebam manual od te ploče, trebam spojiti kablove za diode, reset, i power, ali neznam kaj kamo ide, jer na poči nije naznačeno.
Trebam manual od te ploče, trebam spojiti kablove za diode, reset, i power, ali neznam kaj kamo ide, jer na poči nije naznačeno.
koji proizvođač?, jel sigurno taj naziv?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Na googlu sam našo ovo:Izvorno postao V3rt!g(o)
http://www.motherboards.org/mobot/mo...mputer/3SLME2/
Prema slici ploča je identična.
Ali tu nema kaj ja trebam.
Našao sam, spojio, stanje je sljedeće:
HDD led uvijek svijetli, gasi se samo kad isčupam kabl(220) iz napajanja.
Power led uopće ne radi
Reset i power prekidaći rade.
Ploča ima 3 sdram utora za memorije.
Samo jedan je proradio, i sad imam 128 MB, imam i jedan mobul od 64 Mb, ali kad ga stavim u drugi slobodni utor slika je onak malo dupla, a kad ga stavim u treću utor hieroglifi(postat ču sliku). E pa u čemu je problem?!
I zšto mi memorija radi na 100mhz, ako je 133mhz,
E ova slika, nisam neki ekspert, pa nisam htio prčkati previše po biosu ono što neznam, pa me zanima zašto je ovo prva 4 SDRAM?
To su ti latencije memorije. Na toj slici imaš stavljeno CAS na 2, a vjerojatno ti to ta druga memorija ne može podnijeti.
Stavi ta prva četiri SDRAM polja na najveće vrijednosti koje ti BIOS daje pa vidi hoće li ti onda raditi.
Stavio sam prvu na 3, a treću i četvrtu nisam dirao.Izvorno postao mrle
Sad mi radi i imam 192 mb memorije, jedna memorija radi na 133, druga na 100 mhz, tak da zajedno rade na 100 mhz, ali nije mi jasno zašto prije nije radila ona sama na 133 mhz!?
Ali nije bitno, ne namjeravam prčkat više, dobro da je tak kak je.
Bookmarks