Malo sam zbunjen...Izvorno postao Compov
Vjerojatno si malo pomijesao pojmove...
Opticko trazilo (optical viewfinder) jest ona mala optička naprava koja ti upravo omogucuje da uzbjegnes fotografiranje posredstvom display - a. Dakle, jednostavnije objesnjeno, to je ono sto je i svaka idiot kamera imala i prije pojave digitalnih foto aparata. Malo stakalce na straznjoj strani aparata, na koje se projecira priblizno ono sto "vidi" objektiv aparata, odnosno ono sto je u kadru, kroz to gledas i fotografiras. E to opticko trazilo Pentax nema.
Fotografiranje posredstvom display - a (dakle gledanjem onoga sto objektiv aparata "vidi" na display - u i kadriranje pomocu display - a) mogucnost je koju svaki digitalni foto aparat posjeduje, izuzev SLR klase (kod SLR - a samo neki od Olympusovih modela imaju tu mogucnost), tako da navedeno moze i Pentax, i svi ovi koji su ovdje navedeni.
Sto se odluke tice, kako sam rekao blize sam prilicno Pentaxu nego li Olympusu. Jos jednom skrecem paznju na Sony S600, pogotovo u svjetlu ovoga sto si napisao. Fotografiranje nepomicnih predmeta u interijerima lijepo bi leglo uz nesto bolje mogucnosti aparata u ISO rasponu, nesto siri kut objektiva i njegovu bolju svjetlosnu vrijednost, a to je bas ono u cemu je S600 bolji od oba navedena. Na kraju ipak ti kupujes...tvoj je novac, pa je tvoja i odluka...u konacnici tvoje zadovoljstvo kupljenim je mjerilo, ako znas da je Pentax to sto trazis, onda njega trebas kupiti, ali da znas da je bas on to, onda ne bi bilo ove teme......uh al ga zakomplicirah...

...uh al ga zakomplicirah...
Odgovori uz citat
Bookmarks