Radi se o dva vrlo slicna aparata.
Performanse su im toliko slicne da u vovj dvojbi presudjuje dojam korisnika izgledom aparata ili samo ime proizvodjaca. Olypmus je tu definitivno u prednosti, ali vjerujem kako bih se ja a da se nadjeu o ovakvoj dvojbi, odlucio za Pentax. Iz jednoga razloga ponajvise: imao sam prilike oprobati neke Pentax Optio modele (prethodnike navedenoga u postu) i bio prilicno dobro iznenadjen opcijama, SW - om, ergonomijom i izradom aparata. Slike su bile zadovoljavajuce kvalitete, tocno onoliko dobre koliko bi covjek i mogao ocekivati od ove klase foto aparata. Olympusovi mi modelu u ovoj klasi i nisu bili nesto uvjerljivi...rekao bih vrlo prosjecni, cak i ispod prosjeka. Kazu da su ove nove serije bolje (imajuci prilike oprobati mju700 slazem se) ali za ovaj konkretan model ne znam.
Moj savjet ti je da svakako bacis oko i na Sony S600.
Taj aparat bio bio moj favorit u cijenovnome razredu koji si naveo. Ima bolju optiku od oba navedena, bolju svjetlosnu vrijednost i siri kut objektiva (po meni cesto vrlo uporabljivo). Pored toga ima i veci raspon ISO vrijednosti i puno bolji movie mod. Jedino sto je kod njega slabije u odnosu na dva navedena jest stu mu je display manji za pola incha (2 insha na S600, a 2,5 incha kod ostala dva modela).

Odgovori uz citat

...uh al ga zakomplicirah...

Bookmarks