Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 35

Tema: PDA troboj

Hybrid View

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    šta je ovo nitko se sa nikime neslaže,ovo je prava rasprava

@speedcats
    palm je izgubio bitku u ondosu na ono što je počeo sa pda uređajima, dok je wm bio još u povojima takorečeno ,sada wm caruje i jasno se može reč da je palm os u pozadini scene.

@observer
    što se tiče profesionalizma kod aplikacija na uiq uspoređuj ih sa mnogobrojnijim wm aplikacijama koje imaju mnogo više za pojedino poslovno područje, sa kojima se može jednostavno puno više učinit,kompletna podrška sinhronizacije dokumenata and so on...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo sad je SE otkupio UIQ u cijelosti i dalje će ga sami razvijati. Valjda imaju nešto pametno u planu. Možda nešto i bude od njega, ali do tad, ko živ ko mrtav.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i kao takav bit če zastupljen samo na smartphonovima,ništa više od toga.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kako stvari stoje, uskoro će svi PDA uređaji imat i GSM/UMTS modul pa će smarthpnovi i PDA postati jedno. (IMHO)

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    37
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile
    A kako stvari stoje, uskoro će svi PDA uređaji imat i GSM/UMTS modul pa će smarthpnovi i PDA postati jedno. (IMHO)
    Ovdje si nikako ne slazem. Vec se godinama prijeti da je klasican PDA mrtav, no ja jos uvijek ne vidim to posustanje. UVIJEK ce se naci netko kome treba klasican PDA, a ne mobitel.

Natrag na temu: Palm propada, jedino ga moze spasiti ALP koji opako kasni. UIQ je slabo zastupljen, a SE modele bazirane na njemu izdaje svakih par godina. W950 i P990 se bas nisu nametnuli, pa sumnjam da ce biti popularni.

WM je ipak Microsoftovo cedo, pa ce biti najpopularniji htjeli mi to ili ne .
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolega rospaya je to sve fino sročio i rekao kratko i jasno kako i jest.
    Također mislim da se PDA uređaji neće objediniti sasvim u smartphone kombinaciju, uzmite samo npr. poslovne i inžinjerske aplikacije koje se koriste na terenskim ppc-ima i onda se predaju nekome drugome unutar kompanije...dakle to nikako ne može biti neki smartphone već isključivo nešto tipa pda ili tableta.

Što se tiše symbiana moram napomenuti ta gledate općenito symbian platformu a ne samo UIQ klasu, jer ćete naći i na ostalima serijama dosta zanimljivih i nadasve ozbiljnih aplikacija (to što se priča za SE i UIQ preuzimanje mogu si to gurnuti zna se di...pa nije SE jedini koji radi na toj ili takvoj platformi).

Mislim ovako...palm je odavno izgubio na tržištu i na daleko zadnjem je mjestu, symbian platforma je negdje u sredini i postoji mnoštvo aplikacija koje će zadovoljiti potrebe 95% ljudi koji žele pda, a što se tiče WM tu ne moramo pričati previše, to je sustav all-in-one, i dovoljno govori činjenica da se inžinjerski program koji se koristi u mojoj struci može naći pisan samo za WM platrormu i da single licence košta 1500$

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    37
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slazem se sto kolega veli (medusobno ulizivanje )...

S60 platforma je za light PDA usere kojima nije potreban touchscreen i taj nacin rada. Primjecujem da neki odbacuju PDA radi takvog moba jer ima treba samo ozbiljniji PIM i jos neke sitnice sto sve imaju na S60 mobu.

S80 i S90 su jos uvijek autsajderi. Svaka cast 9500 i 9300i no nisu bas pretjerano popularni. Nisam bas proucavao, no mislim da su ih uglavnom kupovali bivsi Psion fanovi... Slabo je prihvacen u SAD-u, kao i ostatak Symbiana.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

= Citat = Izvorno postao observer

Mislim ovako...palm je odavno izgubio na tržištu i na daleko zadnjem je mjestu
    Ako misliš na Palm OS onda si upravu, no nije baš na zadnjem mjestu, ako ćemo statistićki govoriti (psion???), a ako misliš na Palm Inc. onda pogotovo nisi u pravu jer su izašla već 3 Palm Trea bazirana na WM 5-ici, kolko znam, pa u tom slučaju Palm i dalje živi. USB kablovi, cradle, user interface i sl i dalje su vrlo slični aplikacijama na palm os treu, npr. sms chat.
    Već smo razglabali o tome, a mislim da je palm izabrao wm5 kako bi se održao dok ne izdaju nešto sa vlastitim os-om. Iako su mi na početku WM treo-vi bili bljak čujem da su drugi oduševljeni (recenzije) pa se ne bi bunio da ga dobijem pod bor za Božić
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove