T-maca sa ovog foruma je to koristio i koliko se sjecam, nije ga bas hvalio previse.
Slucajno trazeci tipkovnice naletio sam na nesto za sto mogu reci da izgleda do ja.a !
Po meni jedan od boljih (zanimljivijih) dodataka uredajima u novije vrijeme.
Funkcionira na vecini uredaja sa BT-om (S60, PPC, PALM, WINxp, ...)
Pogledajte sami:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=3816![]()
http://www.itechdynamic.com/en/produ...id=7&pid=07010![]()
p.s. Isprika ako je vec bilo rijeci o ovom Gadgetu
Pozdrav...
ONE X & Sensation & Desire by HTC
T-maca sa ovog foruma je to koristio i koliko se sjecam, nije ga bas hvalio previse.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Tehnološki gledano je super uređaj. Stvarno riješenje mnogih problema, ali kao što sam napomenuo u svojoj recenziji koju možete pročitati u jednom od starijih brojeva PC chipa i Mobyja jest da je to još uvijek rani koncept i da nije u potpunosti praktičan. Konkretno, ja nisam našao smisao postojanja ovakvog gadgeta u nekoj konkretnoj situaciji.
Drugi je problem, što driver nije napisan za neke platforme (WM5.0 i Symbian S60v3 te UIQ3 recimo) te što tipkovnica kao takva nije nimalo praktična i ugodna za rad...
S druge strane, prednost jest malena veličina i činjenica da možeš s time tipkati jest donedavno bila nepojmljiva, ali ova tehnologija treba proći još tehnološkog razvoja prije nego bude prihvatljiva za standardnu korisničku upotrebu.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Zanimljiv je to uređaj za recimo neka javna mjesta na nekim konzolama na kojima radi mnoštvo ljudi.
Ovo što je T-Maca rekao za drivere je stvarno razočaravajuće.
Čovjek bi očekivao da su dali i podršku a ne samo izbacili uređaj...koje bedastoće.
A i zanima me koliko dobro uređaj radi na mjestima koja su malo jače osvjetljena, tj. da li je ugodno raditi na njima i vidi li se virtualna tipkovnica tada dobro.
Tipkovnica se moze poistovjetiti kao i rad na touch screen ekranu koji isto tako nema nama svima trazenog osjecaja pritiska, odnosno fizickog prelaska sa tipke na tipku.
Da, funkcijski nije nesto, ali gledano sa strane Gadgeta je dobar pocetak raznih mogucnosti koje iz toga proizlaze.
U svakom slucaju da je neka manja cijena ja bi ju kupio kao jos jednu stvarcicu za "igru" (barem tako to naziva moja zena).
Driveri nisu problem ili barem ne bi trebali biti jer ako bude potraznje oni ce ga vjerojatno napraviti i za uredaje koji do sada nisu podrzani.
Ne znam zbog čega bi netko kupio ovakav uređaj za sebe.
Primjenu još vidim recimo negdje u industrijskim okruženjima za upravljanje kojekakvim parametrima nekih strojeva, gdje zbog nečistoća klasična tipkovnica ne bi dugo živjela (naravno napajanje ne bi onda bilo izvedeno preko baterije već sa externog izvora energije).
A ovako privatno...ne vidim što će to nekome.
Mislim da bih ja to vrlo brzo maknio na stranu jer u usporedbi sa klasičnom tipkovnicom ovaj uređaj nema mnogo šanse.
Nažalost ne budu se izdavali driveri novi...Provjerio sam. To je nešto što je proizvođač izdao i neće nadograđivati podršku (tko zna jel ima podršku za 64-bitne Windowse). Što se tiče svjetline, ona se može podešavati (štednja baterije), a nisam imao većih problema sa osvjetljenjem na otvorenijim prostorima (recimo u bircu pod suncobranom, proljetno sunce)...Veći je problem refleksija i nedostatak taktilnog osjećaja.
IMO, meni je taj uređaj zanimljiv samo kao tehnološka inovacija, ja ne vidim osobno nekakvu životnu svrhu za njega, nešto kao da kupujem Samsungov ili Motorolin (RAZR) mobitel![]()
Kad bi covjek ili barem mi koji se motamo oko foruma tako razmisljali koliko uredaja i slicnih "gluposti" ne bi bilo kupljeno, a onda bi i forum imao mali broj ljudi a ne nas hrpu znatizeljnika i tehno freakova.Izvorno postao observer
![]()
Ma razumijem te ja, ne moraš meni govoriti...kad se sjetim koliko sam tisuća eura potrošio na takve stvari...ti bokca ne smijem niti pomisliti.Izvorno postao kokibj
Ali baš zato mislim da imam pravo dati svoj prigovor na uređaj, jer sam se nakupovao takvih gadgeta poprilično, i mislim da je vrijeme da se opametim i malo ekonomičnije razmislim o tome svemu.
Velim, mislim da će taj uređaj imati negdje svoje mjesto na nekim konzolama, ali u domovima...hmm...još ne.
Kada ga usavrše onda možda.
Prihvacam misljenje, no ja sam jos kod toga da moram barem u zivo vidjeti (probatiIzvorno postao observer
) kako to radi.
![]()
![]()
![]()
Pozdrav...
A eto. Ja uživo testirao...nije me oduševilo pretjerano. Iako je bilo svakojakih fora s time (tipa kombinacija LCARS-a sa ovim je vrlo impresivna) i mislim da ti to može biti jedini realni pokazatelj što bi bilo kad bi bilo![]()
Bookmarks