socket a = 462
a sto se tice durona - nisam siguran koja mu je sabirnica , 266 ili 333 , ako i je 333 ide ti na plocu ali ce raditi na 266 . iako bolje pikni nekog rabljenog athlona
Ako je tko željan pomoći, želim kupiti procesor za tu ploću, ali neznam ni kakav, ni do koje jačine, pa ako može pomoć.
Dao sam link na kojem se nalazi sve o toj ploči, ali nije mi jasno, na ploći piše socket 462, a na uputama od ploće piše da podržava socket A (anthlon, duron), e sad neznam jel taj socket 462 socket A,
Našo sam na netu (ve-mil) Duron 1800->neznam jel to mhz, i koliko je FSB.
Na ploči piše da ide 133 FSB.
ftp://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/s...33(-c)_105.pdf
socket a = 462
a sto se tice durona - nisam siguran koja mu je sabirnica , 266 ili 333 , ako i je 333 ide ti na plocu ali ce raditi na 266 . iako bolje pikni nekog rabljenog athlona
Znaći može taj Duron!Izvorno postao Router
probat ću naći anthlona od poznanika,jer neznam dal radi ploća. Koliko rabljeni koštaju otprilike.
Jel valja ta ploća šta?
dok radi , svaka valja .
athlona se da naci od 150 pa do 300 za bartone .
josh ak mozes potrazi si bartona 2.7(ili 2.5) i klokaj ga, radi ko beba i moze ic ful brze ak je pazljivo klokan, a nisu ni skupi, mislim da mozes u oglasniku nac
Ne može na tu ploču ni barton, ni duron 1800. To je stari kt133 čipset i možeš staviti gore samo athlon thunderbird do 1.4, ili athlon XP palomino do 2100+, pa si pogledaj ako možeš naći polovno neki od tih procesora.
Inače imaš na asusovim stranicama popis procesora koje ploča podržava:
http://support.asus.com/cpusupport/c...model=A7V133-C
Hvala na pomoći.Izvorno postao mrle
Baš gledam popis procesora, ima ih dosta.
Nije mi jasno ovo:
---------------------------------Since PCB Since BIOS
Athlon XP 2100+(Model 6)(Palomino) 1.05.-- ----1007
Nezna ak sam dobro shvatil, pa me ispravite ako giješim.
Da bi taj procesor radio Bios na ploći mora biti na verziji 1007, dok je na ploći rev. 1.0.5(tak piše na ploći, a sad dal je bios flashan nemam blage, ali mislim da nije) a na bios chipu piše acc133,1007,nkg1
Te šta znaći ovaj PCB?
Nemojte zamjerit ako sam šta glupo napisao, jer ovo nadilazi moje znanje.
![]()
Zadnji uredio alex1 : 23-11-2006 u 22:58
Nema problema, ovako:
PCB verzija ti je hardverska verzija ploče, i to možeš na samoj ploči vidjeti obično negdje iznad ili ispod zadnjeg PCI slota. Piše obično nešto kao "Ver. 1.05" ili tako nešto slično.
BIOS verzija koja piše na BIOS čipu ti je ona verzija na koju je tvornički flashan, a ti možeš softverski staviti najnoviju bez problema.
Dakle, ako ti na ploči piše PCB verzija 1.05 ili veća, taj procesor će ti raditi. Eventualno ako imaš BIOS verziju manju od 1007 morat ćeš flashati BIOS, i to je to.![]()
Hvala na objašnjenju i pomoći.Izvorno postao mrle
PCB je 1.05, bios je 1007, znači neće bit problema!
pozdrav.
Pošto nisam još nabavio procesor za tu ploču, imam kupca za nju, koliko mogu dobiti za nju?
Bookmarks