Evo kratke usporedbe playera K800i sa W800i.
W800 je SonyEricsson W klase, dakle walkman, što govori da podržava walkman player, dok je player kod K800 zakinut za funkciju walkmana. Kada se preslušava neka pjesma u playeru na k800, u odnosu na w800, ne mogu se pregledavat ostale pjesme spuštanjem joysticka (kod w800 se guranjem joysticka prema dole otvara playlista, a na k800 toga nema). Kvaliteta preslušavanja se bar po meni razlikuje, bolja mi je na w800, kao i jačina zvuka . Došlo je do male preinake rasporeda informacije pjesama (w800 odozgo prema dole - izvođač, album, naziv pjesme ; k800 - izvođač, naziv pjesme, album). Slušalice su naravno bolje na w800, imaju silent cap (za one koji ne znaju, uguraju se u uši tako da gotovo niš izvana ne čujete), dok će ljudi slušalice na k800 gledati s manje čuđenja (znalo mi se događat da pitaju kakve su to slušalice na w800...). Za iste novce možete kupiti karticu duplo većeg kapaciteta za vaš W800 (w800 koristi MS DUO, a K800 M2).
Zaključak: W800 je walkman te se K800 u tom pogledu može sakrit iza njega (a da pređemo na kameru )