Hvala na pomoći.
Hvala na pomoći.
Ja se ispričavam što upadam kao padobranac, ali morao sam napisati: Fuji ima jako dobre CCD chipove. Ako se ne varam tvoj model ima CCD pete generacije. Imao sam prilike raditi sa Fuji F30 , malim 6 MP digitalcem i moram vam reći da šije mog Panasonica u modovima IOS 400, 800, 1600 i 3200. Nevjerojatno je kako taj model i na jako visokim ISO vrijednostima ima jasnu i čistu sliku! Njegov inteligentni blic je još jedna stvar za pohvalu. Poznato je da blic ubija sjene. Ovaj to ne radi. Imam osjećaj da on koristi blic u djelovima slike koji su tamni i malo ih posvijetli, ali to radi jako fino i precizno. Samo na jako reflektirajućim predmetima možete primjetiti da je blic korišten. Pravo malo čudo! I vraški dobro radi. Znam da nije aparat o kojem si se raspitivao, ali eto morao sam napisati!
Camera Obscura - the best camera ever :)
Je, to su novi CCD senzori, poprilično su dobri, ali moram još napomenuti i da ne zaboravimo na Fujinon optiku koja se ugrađuje u modele S9500 i S9600.Izvorno postao pepi_31
Ne koristi novi Hasselblad Fujinon objektive za bezveze.
Izvorno postao observer
Moram se sloziti!
Sve se vise hvali elektronika i shipovi os Fuji - ja, a ljudi nekako zaboravljaju, da je za move H module Hasselblad, prekinuo suradnju (navodno sporazumno) sa Carl Zeiss Optics - om i sklopio ugovor sa Fuji - jem. Premda je ispocetka bilo sprdanja (neki su to poceli zvati Fujiblad i slicno) zlosutnici su, pokazalo se, bili u krivu.
Hasselblad je pionir srednjega formata i ima reputaciju kakva se samo pozeljeti moze, tako da ne bi riskirao sa losim komponentama, uostalom i iskustva korisnika H1 i H2 sistema su pokazala da je posao sa Fuji - jem bio pun pogodak.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks