Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 48 od 48
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svećenik, kakav bi trebao biti, ne može živjeti izvan celibata...zato jer on ljubi Boga u potpunosti, i samo je njemu okrenut. Jedina mu je briga pomagati dušama i približiti im Boga. Bogu je milo imati takvog svećenika.
    ...sad, ako netko od svećenika neće celibat, i dalje ostaje svećenik, ali ne više na uvjetno rečeno savršen način, i nije potpuno predan svome Ocu.
    Tu je i praktičnan razlog da bi morao brinuti i o svojoj obitelji, a time imao manje vremena za brigu o dušama.
    Ja sam protiv, ko' hoće đecu neka se ženi, ko' oće bit pop, neka bude pop, i neka živi u celibatu !

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čitala sam da postoje oženjeni katolički svćenici. naime, prije su bili protestantski svećenici i imaju obitelj otprije. kad su se preobraćivali, crkva nije od njih tražila da ostave svoju obitelj kako bi ostali svećenici. to je ona siva zona, koja je prijelaz...

osobno mislim da bi im trebalo dopustiti da se žene, jer ne mislim da bi to moglo negativno utjecati na njihov posao. čak bi moglo biti i korisno...

ali, mislim da se to neće odnositi na različite redove u crkvi, jer je često slučaj da svi žive u zajedničkoj zgradi. tko će tamo ugurati obitelji? nema šanse...

i ja sam odavno digla ruke od crkve. baš zbog zadrtih, krutih, nefleksibilnih i patrijarhalnih stavova. jednostavno je, po mom mišljenju, zapela u nekom drugom vremenu i uopće se i ne trudi uklopiti. sad i ja uglavnom idem u crkvu na sahrane i slično.
    ali, mislim da će se brakovi svećenika postepono ipak dozvoliti...prije to, nego da i žene mogu postat svećenice...
    .
    If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Nokia 6600
    Operater
    VIP
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači ovako:
    1.Moje mišljenje je da bi im trebao biti dozvoljen brak itd.
    2.To se protivi sa vjerom. Kada se svecenik zaredi to je ulazak u brak sa bogom, a kada bi se svecenik jos "jednom" zenio to bi bila prijevara i pocinio bi jedan od smrtnih grijeha.
    Log into the irc for instant help and chat 1. irc.wikkedwire.com | 2. /join #rohitab | 3. /nick yourusername
    all you need is one place: http://www.rohitab.com

antistar
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cyber
    Znači ovako:
    1.Moje mišljenje je da bi im trebao biti dozvoljen brak itd.
    2.To se protivi sa vjerom. Kada se svecenik zaredi to je ulazak u brak sa bogom, a kada bi se svecenik jos "jednom" zenio to bi bila prijevara i pocinio bi jedan od smrtnih grijeha.
    ali imaj na umu da 2. zakon nije odredio Bog nego ljudi

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moje mišljenje je ovako u pogledu crkve i svega što s tim ide...

Realno crkva izumire... to zaključujem po tome što mi mladi baš nemamo vremena više o tome razmišljati... ide se u školu, uči se, završavaju se fakulteti radi se nešto od života... prioritet su nove tehnologije i baš nekoga zanima crkva... i odlazak u crkvu svaka nedjelja misa i sl... mislim stariji idu u crkvu jer nemaju pametnijeg posla i misle ako daju 200kn u onu škrabicu da će im bog bacit novi bubreg kad postojeći krepa... ma da...

I tako crkva će jednog dana izumrijeti ako se ne modernizira... vidim papa razmatra o tome... celibat je zastarjeo i radi od svećenika pedofile i ko zna kakve nepravilnosti...

Po meni nebi trebali maknuti celibat... još malo će internet stavit sa 8Kbps flat... pa će, puno više ljudi ubacit kintu ipak crkva ima para... pa evo recimo svećenik iz mog područja vozi nov renault

baš me zanima od kud mu...

crkva isto tako bi trebala pomagati siromašnima... bar tako se priča da bi to trebala raditi... ili piše??!!?

ili plaćamo svećenicima klime na crkvama, nove aute, kurve??!?!?! nebi se čudio LOL
    Seriously?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osim toga, Isus je u evanđelju uspostavio samo dva sakramenta: krštenje i pričest.

Sve ostalo je tvorevina ljudi: brak, zaređenje, ispovjest, berma i posljednja pomast.
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    apsolutno sam za ukidanje celibata!
    u cemu je fora?Mislim da bi cijela crkva na neki nacin funkcionirala "zdravije",bila iskrenija cijela ta masinerija.
    Biti svecenik je posao,obavlja ga covjek,stoga mi je i normalno da jedan takav covjek ima obitelj....uostalom,ionako svrljaju uokolo

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaprav, kad bolje razmislim, neka odluce kaj god... tak i tak ne kanim ici u casne sestre, a bogami ni u svecenike!!
    Caution: I can go from 0 to bitch in 6.8 seconds

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Već su odlučili. Ništa od toga. I dalje će fukat potajice.......

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile
    Već su odlučili. Ništa od toga. I dalje će fukat potajice.......

tako im zabavnije....

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Peky
    Ne vjerujem da ce ga ukinut, al mislim da bi trebali. Cijeli svijet danas ima drukcija uvjerenja i kolektivna svijest ljudi se promjenila generalno, samo se jos Crkva drzi nekih starih uvjerenja koji ne pasu vise u ovaj svijet...Istina jest da kad postajes svecenik, to zapravo znaci da ce vjencas za Boga i mislim da ce to bit glavni adut da ga ne ukinu, ali opet, tradiciju nije izmislio Bog nego ljudi sami, pa je oni mogu i ukinut... Mislim da Bogu nije bitno hoće li jedan svecenik uz svoju funkciju voljet jos jednu zenu i par djece i ja ne vidim razloga zasto ne bi... I jos gore, ne vidim zasto bi smijeli vozit se u skupim autima i zivjet ko bubreg u loju, dok se zalazu za suprotno, a ne bi mogli zivjeti zivot koji propovjedaju...

Katolička Crkva je pragmatična; samim time i lukava. Celibat je uveden iz jednog razloga koji je puno važniji od onog "isposništva" i ogleda na Isusove učenike, apostole, koji su bili samci: zaštita crkvene imovine*.

Katolička Crkva je najbogatija institucija na Zemlji; najveći je vlasnik nekretnina u svijetu, a ona najveća razlika između Katoličke i Pravoslavne Crkve nakon velike shizme, raskola 1054. godine je u celibatu. Pravoslavni svećenici se žene; imaju obitelj, nekad davno su najbolje kuće u pravoslavnim selima bile baš njihove; žene su im imale najbolju odjeću, a protine kćeri i sinovi su među prvima vozili aute. Zato je danas relativno siromašna i nije centralizirana sa "vlašću" u jednoj državi (poput Vatikana), nego se pravoslavlje razlikuje od zemlje do zemlje.

Pitanje je što će odlučiti; s jedne strane dosta gube, s druge strane dobivaju nove svećenike koje je s godinama gubila. Ako se uzme u obzir problem pedofilije i homoseksualizma u redovima Crkve (kojeg je i Crkva sama priznala), ukinuće celibata (odnosno davanje mogućnosti izbora svećenicima) jbi vrlo dobro došlo.

I ako dođe do ukinuća smatram da će ono imati neke restrikcije i da neće biti potpuno "čisto" u smislu raspodjele imovine koju svećenik stekne (s pravne i ekonomske strane gledano); bilo to provedeno kroz prešutni konsenzus ili javno. Smatram da će svećenik tada imovinu stjecati isključivo za Crkvu ili joj plaćati bitno veći dio od onoga što ostaje svećeniku samome čime bi se zadržala bit života za koju se crkva zalaže - isposništvo, odmjerenost, jednostavnost i "odbacivanje materijalnog", iako su razlozi daleko "prizemniji".

EDIT: sad sam vidio zadnji post, Drug Mile kaže da su odbacili tu mogućnost. Hmmm.. Zašto me ne čudi?*
    Zadnji uredio ::diaboliq:: : 17-11-2006 u 13:30

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nijala
    i ja sam odavno digla ruke od crkve. baš zbog zadrtih, krutih, nefleksibilnih i patrijarhalnih stavova. jednostavno je, po mom mišljenju, zapela u nekom drugom vremenu i uopće se i ne trudi uklopiti. sad i ja uglavnom idem u crkvu na sahrane i slično.
    ali, mislim da će se brakovi svećenika postepono ipak dozvoliti...prije to, nego da i žene mogu postat svećenice...

To si dobro rekla, al meni se najvise od svega gadi licemjerje, oni na vrhu se drze tradicije i ne popustaju, a svecenici zive modernim zivotom, voze mrak aute, nose skupa odjela, crkve izgledaju ko disco klubovi s onim light show-ovima... na vjeronauku za pricest ti prica o grijesima, onda mu zazvoni mobitel (prije 10 godina kad ga nije niko imao) i veli: "**** te nis te ne cujem, kaj si u bacvi", onda ti veli, ne smijete ic kod Franjevca u crkvu, morate u zupnu, onda dodes na misu, a on prica o jednakosti, postenju i odricanju, ma gade mi se...a i odlazak u Crkvu, kad dodes i vidis sve ljude koji su tamo svaku nedjelju i onda te odmjeravaju tamo, a znas kakvi su i misle da su dobri samo zato kaj dolaze na misu...Crkva je izgubila svoj znacaj, postala je mjesto okupljanja licemjera, a ne vjernika, cini mi se da ce svatko tko zbilja vjeruje u Boga i ono sto sta bi On trebao znacit za ovaj svijet danas u nedjelju ostaje doma...

A sta se tice zena, rekao je je jedan profesor, vrlo lijepo, da su zene bile svecenice, svijet bi bio mirnije mjesto i mislim da, bez obzira sto sam zena, tu ima jako puno istine... I nije bitno sad, ali nije mi jasno zasto i jedni i drugi ne bi mogli bit, uostalom, sigurna sam da bi se zene drzale celibate puno vjernije, nego oni ...
    Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...

SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Celibat treba ostati jer je tako uspostavljen sa debelim razlogom zavjeta bogu i njegovome sinu!
    To bi bilo kao da doktori ne polažu Corpus Hipocraticum!!! (iako se neki ne drže ne znači da je treba stoga ukinuti)
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja bi baš volio vidit one koji se stvarno drže. Ej Vuki, vidim da vladaš situacijom, pa daj mi reci jel i masturbacija predmet zabrane u celibatu ? Znao sam da popovi ne smiju fukat, al sam se uvijek pitao dal ga smiju bacit u nesvjest

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma nije stvar u sexu nego je stvar u principu cijele vjere.
    LOOK THE BIG PICTURE!!!!!!!!!
    Da se razumijemo nisam neki veliki pohodnik crkve ali vjerujem u Njega.
    Evo recimo i to da sam samo kršten u crkvi a poslije je moje "crkveno obrazovanje" totalno ostalo meni na biranje od malih nogu tako da nisam ni krizmu ni prvu pričest imao niti ijedno drugo crkveno povođenje ali se zato ne osječam ništa manje vrijedan od drugih vjernika.
    Iako mogu da kažem ponosno da sam pročitao od korica do korica Bibliju, Sveto pismo, Kuran i Thalmud. (tko se time može još pohvaliti )
    Zadnji uredio VuKi : 17-11-2006 u 20:30
    George Eliot

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja sam pročitao i Bibliju i Kuran i Konfucija i Tao i štajaznam, al još uvjek ne znam smiju li ga popovi tresnut ili ne

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja sam pročitao i Bibliju i Kuran i Konfucija i Tao i štajaznam, al još uvjek ne znam smiju li ga popovi tresnut ili ne
    U Varaždinu (a zna onaj koji je tamo) je vrlo živo u kasnim satima između dvije stare drvene kapije!
    Bio kod ujaka mjesec dana pa sam se nagledao svega opsega crkvenoga celibata

EDIT: Konfucija i Tao nisam ali mislim da ludi istočnjački pogled nebi mogao svariti. A doza pjesničkoga izražaja u Kuranu me se dojmila (ne kužim kao su onda svi ti divljaci takvi talibanski idioti pored takve knjige)
    George Eliot

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuki
    (ne kužim kao su onda svi ti divljaci takvi talibanski idioti pored takve knjige)
    A kako su križari i templari takvi pored biblije? Moraš prihvatit činjenicu da je ovaj današnji islam na razini svijesti gdje je kršćanstvo bilo prije 500 godina.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kako su križari i templari takvi pored biblije? Moraš prihvatit činjenicu da je ovaj današnji islam na razini svijesti gdje je kršćanstvo bilo prije 500 godina.
    Ima i tu nešto.
    A čudno je to sve što s može skriti pod okrilje vjere i vjerovanja.
    Pa eto recimo i ovaj naš rat!
    Ali nemojmo offtopic!
    ONtopic:
    Mile vjerujem da i oni su bar jednom onanisali u ispitu svoje radoznalosti ipak smo mi ljudi!!
    George Eliot

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    E1000, slvr L7, N70
    Operater
    Vip, MobileC 1GB
    Godina
    51
    Bodovi
    15.984
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam za ukidanje celibata i povećanje svećeničkih mirovina i plaća te iste osloboditi plaćanja PDV-a. Dve halje mjesečno o trošku državnog proračuna i obnavljanje svećeničkog voznog parka. Opaticama dopustiti šofiranje u tenisicama te dozvoliti odlazak 2x tjedno na solarij obzirom da su stalno u kmici pa su bljede što se protivi građanskim pravima na zdravstvenu zaštitu ili ti zaštitu na radu, halje naravno skratiti do pedalj iznad koljena zbog otežanog hoda u ovo brzo vrijeme, kak su u zadnje vrijeme sve pogrbljene trebalo bi im nabaciti i visoku petu da malo kičmu zravnaju. Higijene radi, iz misnog pehara piti sa slamkom, a za šparovec ukinuti kovanice već primanje samo papirnatih novčanica uz mogućnost javne licitacije iznosa darova........ehhh pa na kaj bu nam crkva u budućnosti ličila............nek se oni samo drže svoje tradicije......

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomo
    Ja sam za ukidanje celibata i povećanje svećeničkih mirovina i plaća te iste osloboditi plaćanja PDV-a. Dve halje mjesečno o trošku državnog proračuna i obnavljanje svećeničkog voznog parka. Opaticama dopustiti šofiranje u tenisicama te dozvoliti odlazak 2x tjedno na solarij obzirom da su stalno u kmici pa su bljede što se protivi građanskim pravima na zdravstvenu zaštitu ili ti zaštitu na radu, halje naravno skratiti do pedalj iznad koljena zbog otežanog hoda u ovo brzo vrijeme, kak su u zadnje vrijeme sve pogrbljene trebalo bi im nabaciti i visoku petu da malo kičmu zravnaju. Higijene radi, iz misnog pehara piti sa slamkom, a za šparovec ukinuti kovanice već primanje samo papirnatih novčanica uz mogućnost javne licitacije iznosa darova........ehhh pa na kaj bu nam crkva u budućnosti ličila............nek se oni samo drže svoje tradicije......
    ZAKON
    George Eliot

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opaticama dopustiti šofiranje u tenisicama te dozvoliti odlazak 2x tjedno na solarij obzirom da su stalno u kmici pa su bljede što se protivi građanskim pravima na zdravstvenu zaštitu ili ti zaštitu na radu,
    Tako je! Kmica bu vremenom utjecala na tok evolucije, pa bu za 10000 godina normalno da su opatice - čovječje ribice.

halje naravno skratiti do pedalj iznad koljena zbog otežanog hoda u ovo brzo vrijeme, kak su u zadnje vrijeme sve pogrbljene trebalo bi im nabaciti i visoku petu da malo kičmu zravnaju.
    Ma kaj iznad koljena, treba uvest minjake dopičnjake, pa bum onda i ja ponovo išel u crkvu

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Erm, daklem vidim da tu svi svast nest pricaju a zapravo neznaju pravu bit stvari; a to je da svi koji se zarede, ukljucujuci svecenike, kapelane, casne itd. svi oni moraju svu svoju ljubav (vidjeh da neko je spominjo ljubav) posvetiti Isusu Kristu, jer njega se treba ljubiti nadasve i iznad bliznjeg svoga.

Daklem prema tome, oni ne smiju se zenit, niti imat djecu, jer im ljubav prema Kristu mora biti veca.

Kaj se tice fukanja i drkanja, ni to ne smiju, jer samim time sto se toga odricu, pokazuju kolko vole Krista...

Erm e sad tu bi se moglo to saka protumacit, posto su ljudi ljudi pa ono, neko bi mogo reci da mogu drkat al sam ak misle na Krista

Posto su svi zaredjeni ljudi prije svega, oni naravno grijeshe i opet fukaju i drkaju i rade sve sto rade normalni ljudi [ok ima ih i onih koji rade mnogo stvari koje normalni ljudi ne rade>pedofililija itd.]

Posto je Crkva ljudska organizacija, podlozna je svemu cemu su ljudi podlozni, mito korupcija, te sva zla koja zahvacaju ostale ljudske organizacije, te ljude same.
    Najgorja stvar u tome svemu je sto se oni kurce i tuku u prsa, da su oni cisti, neokaljani, moralni itd. pa nama ostalima sude i kroje pravila prema kojima bi se mi morali ponasat, sto mi je uzasno licemjerno.

Da ne govorim, da su svi ratovi u povijesti covjecanstva imali veze i to jako velike s vjerom, jer ipak, releigija u velike sluzi za pranje mozga ljudima i za kontroliranje mase...
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove