Izvorno postao sms freak
Hvala unaprijed, pomoci ces mnogima..... Ni u Zadru nema tog kabela!
Izvorno postao sms freak
Hvala unaprijed, pomoci ces mnogima..... Ni u Zadru nema tog kabela!
Izvorno postao regobo_02
ja u vz obisao SVE trgovine u potrazi za kabelom i nigdje ga nema, jedino mi je jedna trgovina poslala narudzbu ali isto nisu sigurni hoce li imati
prvo da pozdravim pošto sam novi, pa ZDRAVO SVIMA!![]()
ovako, namjeravam kupiti taj mobitel (b-s c81), pa vidim da kod specifikacija piše USB2.0, a koliko vidim kabela u pakovanju nema. a vi tu raspravljate o tom dca 140 kabelu koji koliko shvaćam nije običan usb kabel. pa šta im predstavlja to da mobitel ima usb 2.0 port, ako na njega ne mogu priključiti neki običan usb kabel i ući u mobitel (kao npr kada se priključi fotoapatat ili mp3 player na kompjuter i jednostavno copy-pasteati mp3ce u njega), nego se kao i kod ostalih mobitela (koji nemaju usb) mora koristiti poseban kabel i posebni programi i posebni driveri...
nadam se da sam krivo shvatio i da se mobitel samo prikljući i otvori se novi removable disk drive![]()
Prije USB 2.0 verzije je bila 1.1:
- USB 2.0 is a complete overhaul of the Universal Serial Bus input/output bus protocol which allows much higher speeds than the older USB 1.1 standard did.
- USB 2.0 has a raw data rate at 480Mbps, and it is rated 40 times faster than its predecessor interface, USB 1.1, which tops at 12Mbps. Originally, USB 2.0 was intended to go only as fast as 240Mbps, but in October 1999, USB 2.0 Promoter Group pumped up the speed to 480Mbps. (ostalo vidi na http://www.everythingusb.com/usb2/faq.htm)
E sad kad su neke stvari jasnije, onda mozes kupitit B-S c81 jer koristit ces brzinu usb 2.0 verzije samo ako ti i usb na maticnoj ploci jest verzije 2.0. Razlika ce ti bit samo u brzini prijenosa podataka izmedju kompa i moba.
I da, kad spojis mob i komp i instaliras mobile phone manager koji dobijes uz mob, u my computeru dobijes "Benq-Siemens Device" i onda radi copy&paste, bla bla....
eh, šta napriča čovjeku...
c81 ima USB 2.0 ali sam port na mobitelu nije npr. "mini usb" (nažalost) nego "lumberg nano". dca140 je USB kabel koji na kraju koji se priključuje u mob ima taj lumberg nano priključak.
eee hvala vam na odgovorima, steta sta nema taj mini usb port da jer je kabel onda puno jeftiniji, a ne ko ovaj 162 kn. al dobro je i tako.
sta ima taj kabel u sebi da je tako skup? se može to sastaviti od dijelova iz chipoteke?![]()
Evo kako izgledaju krajevi kabela:
![]()
Bookmarks