tako je i meni, koju ti tv karticu imaš to mi se događa samo do gledam tv
Dok sam na internetu ili gledam TV preko TV kartice, cuje se onaj zvuk kao da palim komp, onako disk "skljocne", ekran se zaledi na nekih 5-6 sekundi i onda sve normalno. Novi su windowsi, nema virusa, spyware-a... HDD Life kaze da je disk u savrsenom stanju. U cemu je problem?
iPhone 5s 16 GB
tako je i meni, koju ti tv karticu imaš to mi se događa samo do gledam tv
trenutno imam posudenu "Manli TV", a ja imam "PixelView Pro". Sad se ne sjecam jel s njom bilo problema, jel sam u zadnje vrijeme cesto mijenjao kartice zbog snimanja VHS na DVD. Ali to mi se i dogada kad je program za TV iskljucen. Maloprije mi se to dogodilo dok sam pregledavao jedan forum. Samo je FF bio ukljucenIzvorno postao ijelec4
iPhone 5s 16 GB
poznat problem... na HDDu kad se pomjeri igla ili ako ju nesta blokira da napravi full scan, pa se HDD automatski gasi i pocinje rad od pocetka...
to se preko softwarea ne moze utvrditi... i ja imam jedan HDD koji tako blokira, a SMART ocitava totalno ispravan HDD cak bolji nego ovaj koji ne pravi probleme...
sa vremenom se pojacavao zvuk skljocanja, poceli su kroz jedno pola godine se podaci gubit tako da je izvađen iz kompa...
Mi takve šaljemo pod garancijom, pa se ne popravljaju nego dobijemo nove.
Eventualni servis bi ti mogao biti, ako imaš ikakve mogućnosti, zamijeniti elektroniku. Mi kak u firmi imamo po nekoliko krepanih diskova na jednom smo tako zamijenili elektroniku pa je radio OK (ali nije ta greška bila, nego se nije uopće palio).
Inače - kupuj novi dok još imaš sve podatke...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
ma sad sam zvao to gdje sam kupio, istekla mi garancija. Sad mi to malo cudno, jel HG Spot ima na takve diskove garanciju 3 godine, a tu gdje sam ja kupio samo godinu dana??? Inace disk je Hitachi 80 GB 7200. Probat cu jos nesto da vidim jel to istina o godinu dana. A ako budem morao kupovati nove, koji preporucujete. I u cemu je razlika obicni i serial ata?Izvorno postao BlueDevil
iPhone 5s 16 GB
obavezno serial ata iliti SATA ,jako brzo prebacuje... imam samsung 80GB
a hg spot sam čuo kupuje na kile hdd-ove tako da...
Seriously?
evo link u HG spotu pa preporucite nesto. Ne vise od 160 GB
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=13
Zapeo mi je za oko 17126 HDD SEAGATE Barracuda serial ATA II 7200.9 Plus 160 GB NCQ, 7.200 o/min., 8 MB cache
cijena 469 kn
jel taj valja?
iPhone 5s 16 GB
valja, gledaj one sa 5 god garancije...
samo provjeri jel i ti imaš SATA na svojoj matičnoj...
ima. Sata0 i Sata1. ma nova je maticna, lani kupljena.
i ima 5 god garancije![]()
a jos mi nije jasno kako to da u jednog trgovini Hitachi ima godinu dana garancije, a u HG Spotu 3 godine. Pa jel proizvodac ne odreduje garanciju? Ili trgovci?
iPhone 5s 16 GB
evo sad mi se disk i uzasno usporio, ali manje "skljoca". Jel to sigurno disk ili moze biti npr. maticna, ram...?
iPhone 5s 16 GB
evo mali update
Posto mi je komp bio skroz spor, vratio sam acronisom snimljeni backup cistih windowsa. i sad radi sve OK, nema usporavanja ni skljocanja
a imam i pravo kucno kino (zvucnike 5+1) koji idu na kucni dvd player, spojene na komp. to su neki najjeftiniji zvucnici. i kad ih upalim na na on/off (ne ono sprijeda nego odotraga na wooferu, ima kao neki kao za struju prekidac) cuje se onako bas ko da lupi nesto. a i zvucnici su vec bili kod majstora nesto nisu valjali. ako se pitate zasto ih gasim na to odotragazato sto mi zuje preko noci, iz svih zvucnika. Sad pitanje, jel moguce ako ne valja nesto sa tom strujom na wooferu, da je to smetalo radu HDD-a i da je zato skljocao i "verglao"?
iPhone 5s 16 GB
Ne, to dvoje nema veze... Zvučnici su prdnuli, tj. pojačalo dok ti je disk 99% dobio logičke bad sectore koje si sad pregazio vraćajući image.
da, sad i sam vidim. zvucnici su iskljuceni, a i sad mi opet poceo skljocat.Izvorno postao domy_os
![]()
iPhone 5s 16 GB
I meni se isto desava, mislim da je kvar u disku, sto prije se ovo mora mijenjati.
Posjetite NOVI forum o mobilnim telefonima i racunarima
KLIKNI!
napravio sam backup svega tak da mi je sad svejedno hoce li otici(sto se tice podataka
)
iPhone 5s 16 GB
meni se to događalo nedavno
kad upalim MSN pa se dogodi
ili sam imao neke filmove na HDD-u koji se nisu nikako mogli gledati ni kopirati, uvijek na istom mjestu počme škljocanje. Isto kao kod tebe što si opisao, samo sam ja morao u puno slučajeva raditi restart
Ja sam uradio Backup što sam mogao i formatirao disk i stavio novve windowse
evo već mjesec dana nemam nikakvih problema
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
vidis, cudno. meni se dogadalo kad sam koristio ICQ i Gtalk??? I sad maloprije sam skinuo neke igre za mob i htio ih preimenovati i isto pocelo stekati. Vidjet cu, probat cu ga formatirati i vratiti image preko acronisa
iPhone 5s 16 GB
O kojem disku se radi? Možda da opičiš zero fill format?
Hitachi 80 GB 7200
iPhone 5s 16 GB
probaj low level format...
Seriously?
sto je to?Izvorno postao Compov
iPhone 5s 16 GB
Low level format se radi u tvornici, a Imatic će raditi zero fill format.S ovog linka skini Drive Fitness Test (imaš verziju za disketu i CD pa si biraj), bootaj komp s medija na koji to snimiš i dalje bi ti sve trebalo biti jasno. Prije toga napravi backup svega što ti treba s diska jer će DFT sve pregaziti pa čak i particije.
Prva stvar koju trebaš provjeriti je napajanje, jer ako se radi o log bad sectorima koji se ponovno vraćaju ili disk škljoca, restarta se, kom trajno ili privremeno bllokira, ne mora obavezno biti disk. Meni je to bilo na starom WD-u od 20, a riješenje je bilo prebaciti disk na drugi molex i sve je radilo ok (molex se malo olabavio).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
mozda, sad mi radi, ali osjetno sporije
kupio sam novi sata disk seagate baracuda 160 gb, ali mi ga maticna ne moze naci, tj. ima stara verzija biosa. 3 sata sam pokusavao to napravit ali ne ide. ujutro nosim u HG spot nek se oni pate s tim
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks