OK, hvala vam svima na pomoći...problem sam riješio reflashanjem na verziju 5.92![]()
Jel tko zna kako napraviti master reset na Nokiji, ali tako da se izbriše sve, nešto u stilu reinstalacije OS-a. Jer imam problem da mi se mobitel ne može bootati, bez obzira izvadio ili ostavio SIM i mem. karticu. Dakle trebala bi mi kombinacija tipki (ako uopće postoji) da ju pritisnem prilikom paljenja mobitela pa da mi se resetira...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
OK, hvala vam svima na pomoći...problem sam riješio reflashanjem na verziju 5.92![]()
Jesi ga fleshao od kuće ili si ga odnjeo na servis?
BTW jel to nova verzija softa? ja ima V.03.81 , pa me zanima dal je to jako stari soft ili?
A ono za formatiranje stvarno neznam...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Fleshao od kuće.
Ovo je major feature upgrade za mobitel...ima svega sfiksanog.
Za početak...ikonice za EDGE i UMTS, progresivni download, hrpetina bugova popravljena, novo sučelje u stilu 6233, novi Music player, podrška za WMA, podrška za H.264 (iliti MP4 container), Firmware over-the-air update, Flight mode, poboljšana slika na kameri, brzina, progress bar za video i audioi slično...Uglavnom isplati se, ako ti se da čitav dan zajebavati sa nadogradnjom
![]()
v5.92 je zadnjaIzvorno postao Ico
Eh da, popravili su konačno upload slike iz kamere u Java aplikaciju (konkretno u Opera Mini 3.0 beta)...
Jesi to možda radio pomoću teme: "Upgrade firmwarea preko interneta!!!" ? ili
Jel se sad mogu "premotaviti" filmovi?
Nope...prvo moraš ručno nadograditi da dobiješ FOTA funkcionalnost, a tek poslije toga možeš sve buduće verzije nadograđivati.
Spomenuo bih da ima, ali nažalost Nokija nije naučila ništa pameti. Probat ću staviti u drugi container (mp4) pa ću vidjeti da funkcionira, ali ne vjerujem.
Što se tiče nadogradnje, poprilično je komplicirana ako ju prvi put radiš. A i uvijek je taj rizik da ga zafrkneš![]()
Kako namjestiš taj FOTA?Izvorno postao T-Maca
pojavi se u meniu sa novim swIzvorno postao Ico
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
cijeli dan?Izvorno postao T-Maca
ja sam svoj fleshao za 15-ak min (backup - flash - restore backup), ne moze biti jednostavnije
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Daj malo objasni kako i što trebam napraviti...
Imam instaliran Nokia PCsuite, i kad spojim mob sa kompom pomoću kabela, šta trebam raditi, i šta moram izabrati na mobu jer me tipa za tip povezivanja...
Daj nekakvo objašnjenje
THX
gdje si nasao soft?!
za 6233 nema nista a i za tvoj ne vidim..samo 6131 i symb
RoBee
i mene to zanima...Izvorno postao robee
možda ima neka druga stranica... ali zasad ništa nisam našo...![]()
Dakle ovako, očito ste me krivo shvatili. Nokia 6280 još uvijek nema službenu podršku za FOTA...
Tako da ćete nadogradnju na 5.92 vršiti klasičnim putem.
Što se tiče nadogradnje, poprilično je komplicirana, barem meni...
Prvo treba skinuti Diego, Phoenix Service Software, pa još neka dva cracka za Phoenix i na kraju Nokia RM-78 5.92 Data Pack. Uglavnom, manje-više sve detalje ćete pronaći na gsmhosting-ovom forumu što uključuje i downloadabilne linkove...
http://forum.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=299 ... tu ćete naći manje-više sve. Samo prokopajte
EDIT: Nema podrške za WMA i premotavanje u MP4 containeru. Sad provjerio.
i mislio sam da je phoenix
samo jedno upozorenje !!
ako niste sigurni, NEMOJTE se upustati u rad s tim programom da nebi vashe ''jeftine'' njoke otisle u vjecna lovista![]()
RoBee
To je točno. Iako pazi sad sljedeću situaciju, u uputstvima navode da mora crknuti jedanput proces flashanja i da je potrebno primjeniti postupak uz pomoć Dead USB Flash procedure. To mi je tražilo malo mozganja, jer nisam shvatio da treba selektirati prvo odgovarajući kod (odakle sam nabavio mobitel) koji se obično nalazi ispod baterije.
Bolje pitaj negdje u servisu da ti nadograde. Uštedjet ćeš si gomilu živaca.
Pošto je to sa phoenix_om, odustajem od toga...
Da nebi bilo nismo znali... rađe ga nosim nekom unlockeru...
@T-maca: hvala na objašnjenju kako si to napravio...![]()
Misliš serviseruA i mislim da ti je bolje da ga odneseš, jer za ovih 50 kuna koje ćeš platiti za flashanje ćeš uštedjeti gomilu živaca...
EDIT: Još malo dojmova...složio sam si jednu finu temu, nešto a la Vista, poriktao sve postavke, čak sam i malo po Phoenixu prćkao (ima i on tweakova za N6280). Malo sam razočaran Music Playerom, ali je zvuk dosta glasniji. To jest može se slušati i u autobusu. Mogao bih ga usporediti skoro sa zvukom sa svog laptopa...
Eh da, nasao sam jednu gresku i jos dva featurea - copy/paste te A2DP (reprodukcija mp3-ica putem stereo bluetooth slusalica), a bug je da kad pokrenem java midlet (npr. Operu Mini), nece svirati glazba u pozadini
EDIT: Skuzio sam zasto je tako, naime, tako je Nokia mislila da ce sprijeciti resetiranje mobitela uslijed sviranja glazbe. Jer su neki korisnici prijavili da im se problem dogadja dok su pokrenute java aplikacije...
Zadnji uredio T-Maca : 13-11-2006 u 20:07
Znači, isplati se staviti novi soft gore?![]()
a ima li taj novi soft flash? tako da mi može raditi npr ona tema workingclock?
on a dark desert highway,cool wind in my hair.......
imam 03.81 verziju soft. nije vrag da je to najstarija, mob nije ni mjesec dana star???????????? zasad nemam nikakvih problema sa softom ali me zanima jesu poboljšanja vrijedna rizika, da ga odnesem na update???
Tu istu verziju softa imam i ja, a mob nije star ni mjesec dana...
Makar sve uredno radi, mislim da ću ga odnjeti na update...![]()
a gubi li se garancija na mobitel ako ubacin novi soft?
Bookmarks